Eten

Weer meer op mijn voeding letten!

11 mei 2020

Vandaag stond ik voor het eerst weer op de weegschaal sinds de sportscholen dicht zijn. 1.5 kilo.. erbij. Het viel mij opzich nog mee. Over het algemeen lukt het heel goed om gezond te blijven eten. Maar stiekem eten we toch iets meer broodjes , ijsjes en chipjes tussendoor.

Ik voel mij weer iets minder fijn in mijn lijf en merk dat de suikers mij weer moe maken en meer prikkelbaar. Tijd om weer op te gaan letten dus.

Wat voor mij altijd heel fijn werkt is de FOOD app. Hier in kan je aangeven hoe lang je bent wat je weegt en wat je doel is. Hij maakt een mooie berekening van het aantal calorieën wat je op een dag mag en je kunt aan de slag. Nu is het niet zo dat ik mij heel erg ga focussen op het getal van de calorieën die ik mag. Want ik wil ook wel een beetje blijven genieten, maar weer het stukje bewust worden wat je stiekem allemaal naar binnen werkt op een dag is wel even fijn!

Dit is het icoontje van de app!

De app is heel makkelijk in gebruik. Je kunt zelf dingen in voeren en ook maaltijden maken. Dus stel dat je vaak het zelfde tussendoortje eet, dan kan je er een maaltijd van maken en hoef je niet steeds alles los in te voeren. Nog een pluspunt vind ik dat je producten kan scannen. In de supermarkt kan je dus even snel checken of het wel echt zo gezond is als de fabrikant beweert!

Voor mij werkt dit altijd heel fijn. Soms schrik je gewoon hoeveel calorieën er in een bepaald tussendoortje zit waarvan je dacht dat je goed bezig was. mij helpt het om weer bewust te worden, en andere keuzes te maken. Het is wel belangrijk dat je eerlijk bent naar je zelf. En niet denkt o dat ene snoepje, die telt niet. Want stiekem zijn al die kleine snoepjes bij elkaar toch best veel. En nogmaals genieten is ook super belangrijk, dus een keer boven de calorieën uitkomen is geen ramp, maar gebeurt dit dagelijks wekelijks en misschien al jaren dan zul je merken dat je stiekem toch aankomt!

Ik ga vandaag weer beginnen en ga jullie mee nemen , kijken of het lukt mijn doel te behalen en het gezonde eten weer verder op te maken, en vooral de suikers meer te laten!

Lukt het jou om gezond te blijven eten ? Ben je aangekomen of juist afgevallen? Ik ben benieuwd

Liefs Yvette💃🏼

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply