van alles wat!

Waar mijn angst voor onweer vandaan komt!

27 juni 2020

Vorige week deelde ik een blog met jullie dat wij 8 jaar in ons mooie huis woonde. Maar ook dat wij niet heel lang op onze roze bubbel bleven zitten .

Wij woonde 2 weken in ons huis , nieuwe keuken was geplaatst en de boven verdieping was ook helemaal klaar. De zolder zou in de winter wel komen, die stond niet op ons prioriteitenlijstje. Klaar om weer aan het werk te gaan , en toen …. sloeg de bliksem in.

1 juli 2012

Zondag 1 juli hadden wij een verjaardag van de tante van Mitch. Gezellig met zijn alle heerlijk in de tuin gezeten, want het was heerlijk weer. Omdat het onze laatste dag van de vakantie was hadden we besloten om niet te blijven eten, maar lekker samen de vakantie afsluiten. Toen we thuis aankwamen sprong mitch onder de douche en ik besloot snel een wasje uit de droger op te vouwen.

Ik liep naar beneden want er kwam een gek walmpje rook uit het dakraam, net of de geest van aladin uit zijn lamp kwam, dus ik liep de badkamer in en zei tegen Mitch kom zo eens kijken, heel raar. Mee dat ik de deur dicht doe roept mitch, doe niet zo flauw doe het licht aan . 🙄 uhm ik deed niets schat. Verder geen aandacht aan besteed, licht weer aan en klaar. Mitch kwam even mee kijken boven , maar we zagen het niet meer. Heel gek

Wij hadden nog steeds niet door. Liepen naar beneden om te gaan bedenken wat we wilde gaan eten of waar we gingen eten. Eenmaal beneden aangekomen , stonden er een aantal buren in de tuin. Ik deed de deur open en weet nog dat ik zei , jullie mogen gewoon aanbellen hoor. De buurman schoot langs ons heen naar boven en riep alleen maar bel de brandweer , de bliksem is ingeslagen. De wat?!???! Wij hadden dit helemaal niet door. Gelukkig was de buurman dus heel snel en kon die wel helder denken. Hij had de brandweer gebeld en verteld dat ze met 2 wagens moesten komen , want bij de buren was de bliksem dus ook in geslagen.

BIZAR!

Wat toch wel het meest oneerlijke was, dat na de bliksem inslag de zon weer volop scheen. 3 knallen , 1 bij ons 1 voor de buren en dus nog ergens en daarna weer stralend weer.

Binnen 5 a 10 minuten stond de brandweer voor de deur. Ik had helemaal hysterisch mijn vader gebeld en die kwam gelukkig ook snel , en de ouders van Mitch ook, mama was aan het werken , gelukkig kon iemand haar dienst overnemen . Dat was wel heel erg fijn! Zo stonden we er toch niet met zijn 2e voor.

Het geluid dat ze met veel geweld het dak open braken, vergeet ik nooit meer. Vreselijk! Ik dacht echt daar gaat ons huisje. Alle dakpannen vielen ( nouja gooide ze ) op de serre. Wat natuurlijk , logisch was , ze wilde zo snel mogelijk blussen. Maar wat was dat heftig zeg. Dat is iets wat ik na deze 8 jaar nog steeds hoor.

RAMPTOERISTEN.

Nu wij dit zelf hebben mee gemaakt weet je pas hoe vervelend het is als mensen komen “kijken” wat er aan de hand is. Ik denk dat dat gewoon in de nieuwsgierige mens zit , maar als het jouw huis is weet je pas hoe niet tof het is als iedereen komt kijken en maar foto’s maakt. Ook kregen wij van iedereen appjes en belletjes , is dat jullie huis. Heel lief maar op dat moment zit je daar niet op te wachten. Ik zal dus zelf ook echt niet meer gaan kijken als er ergens brand is of politie staat.

SCHADE!

En toen mochten we weer naar binnen, en gaan kijken wat de schade was. We wisten dat de serre dus aan diggelen lag , en ik was bang dat hij door en door kapot was, gelukkig was het alleen de bovenste laag. De brandweer had echt super netjes geblust, op de boven verdieping was ( op wat vlekken van de slag en handen en voeten) na , namelijk niets te zien. Wat een toppers. Geen water schade of niets.

Ik vond het best wel eng om te gaan kijken, papa was eerst even gaan kijken om ons een beetje voor te bereiden . Maar het viel alles mee, oke het halve dag lag open, maar het had veeeeel erger gekund.

Wij mochten de nacht in een hotel door brengen maar hadden er voor gekozen om thuis te blijven, ik ken mij zelf als ik niet had gebleven had ik denk ik niet meer terug gegaan! En dat voelde als de goede keuze.

Savonds zijn ze nog van een bedrijf gekomen om het dak dicht te maken, een zeil erop, zo dat het mocht het gaan regen het niet naar binnen zou regen. Uit eindelijk hebben we met de mannen van het bedrijf en onze lieve buren nog een biertje gedaan. Even alles laten zakken , en praten over wat er nu eigelijk allemaal gebeurt was . Ook gaf de buurman aan dat als er iets was we hem altijd mochten bellen. Dat was toch wel heel fijn

EN NU?

De volgende dag kwam er een schade expert om te kijken en wat dingen te bespreken. Zijn eerst vraag was : willen jullie hier blijven wonen? Uhm nou best graag , we wonen hier 2 weken. Hij keek ons heel verbaasd aan: Gelukkig had manlief wel de verzekeringen en alles al geregeld voor dat we de sleutel kregen … de schadeexpert zei namelijk dat het ook vaak voor komt dat dit dus nog niet geregeld is. Tip van flip .. eerst regelen dus ! En dan de vraag, door welk bedrijf wil je het laten herstellen. Werkelijk geen idee! Uit eindelijk kozen wij voor het bedrijf wat die avond , ons dak tijdelijk had hersteld . Ze waren heel vriendelijk en netjes. Dus dat voelde goed.

Gelukkig hadden wij nog niets aan de zolder gedaan en werd deze nu dus helemaal opgeknapt. Wij mochten alles kiezen, wat we mooi vonden. We kregen een nieuw dakraam, en besloten om ook gelijk een nieuw dak raam aan de andere kant te laten zetten, 1 keer troep was genoeg! Dus wat dat betreft zijn wij er heel goed vanaf gekomen. Maar natuurlijk hadden wij dit liever niet gehad.

Waarschijnlijk snappen jullie nu waarom ik op mijn 30ste nog steeds bang ben voor onweer 🤣.

Hebben jullie wel eens brand gehad? Of zo iets mee gemaakt? Ik ben benieuwd!

Liefs Yvette💃🏼

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply DR 30 juni 2020 at 13:06

    Jeetje super heftig. Wat een ramptoeristen ook voor je huis. Snap dat niemand daar op zit te wachten

    • Reply Yvette Post 2 juli 2020 at 07:29

      Nee precies! Dat vond ik zo erg toen! Ik dacht echt alleen maar daar gaat ons huis …:( .

    Leave a Reply