Familie

Tompoucen maken!

27 april 2020

Hebben jullie een fijne koningsdag gehad👑?

Van het werk van Mitchel hadden wij een pakket gekregen om zelf tompoucen te maken. Super leuk. Dat was het eerste wat we vanmorgen gingen doen.

Wat heb je nodig?

In het pakket wat wij hadden gekregen zat eigenlijk alles wat we nodig hadden! Het enige wat we moesten toevoegen was 250 ml water… top dit kan dus zelfs ik maken 🥳!

Inhoud van het pakket!

We beginnen met het lezen van de beschrijving. Sinds aubree kan lezen doet ze dit heel graag, dus zij mag lezen wat we moeten doen!

We beginnen met het witte roompoeder, dit mag in een grote kom met 250 ml water. Roeren maar …

Dreamteam!
Even goed alles door elkaar mengen.


Na het mengen mag de room 30 min de koelkast in. Aubree vraagt google om te piepen als de 30 min voorbij zijn…jeetje wat duurt wachten lang.

Gelukkig konden ondertussen de bladerdeeg plakken in de voorverwarmde oven. Na 5 minuten waren ze klaar en mochten ze nog even afkoelen.

Daarna was de oranje fondant aan de beurt. Deze moesten we in een pannetje verwarmen tot 37 graden. Maar eerst uit het bakje zien te krijgen, gelukkig heeft onze Tibbe spierballen !

Je moet natuurlijk wel even ruiken of het wel lekker is wat je gaat maken!

Eindelijk daar piept google, de room is klaar. Nu de room in de spuit zak scheppen en het puntje eraf knippen! Het begint eindelijk op een tompouce te lijken

Wachten op je beurt is soms best lastig. Maar gelukkig snel weer blij als hij met de room aan de slag mag.

Bovenkantje er op. En dan de oranje fondant aanbrengen. Dat is nog best lastig. Het is heel erg plakkerig en moeilijk uit te smeren..

En als laatste gezellige rode wit en blauwe spikkels!!!

Zo na al dat harde werk was het tijd om te proeven!!! Mmmm wat zijn ze goed gelukt!!

🥰

Hebben jullie wel eens zelf tompoucen gemaakt? Waren die ook zo goed gelukt? 🍰

Heel veel liefs Yvette 💃🏼

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply