Familie van alles wat!

Tijd voor zakgeld!

24 augustus 2020

Waarschijnlijk klinkt het heel herkenbaar , onze kindjes vinden alles leuk en kunnen altijd alles gebruiken. En hebben de beste “smoesjes” waarom ze dat speelgoedje zouden willen krijgen.

Nu zijn wij echt niet de moeilijkste ouders en krijgen ze best wel veel. Maar wij vonden het een goed idee als ze leren wat al die mini prulletjes kosten en dat ze snappen dat je niet altijd alles maar kan kopen wat je leuk vind. Aubree is nu 6 jaar en Tibbe natuurlijk 4 dus wij vonden het een mooie leeftijd om te beginnen met zakgeld. Ze kregen al wel eerder centjes , maar nu echt iedere week op zondag gaan ze zakgeld krijgen.

HOEVEEL GAAN WE GEVEN?

Super leuk zakgeld. Maar dan komt het , hoeveel zakgeld gaan we geven. Op de nibud site had ik opgezocht wat een beetje aangegeven word als bedrag per leeftijd. je ziet best wel een verschil in bedrag , maar ik vind dat dan sneu dus wij kiezen er voor om beide kindjes het zelfde bedrag te geven. Dat voelt wel zo eerlijk.

KLUSJES DOEN!

Het leek ons ook een goed idee dat de kindjes een klein klusje doen, gewoon een beetje helpen kan geen kwaad. Ook hier in zijn wij namelijk best wel “ papa en mama doen het wel”. Prima natuurlijk maar de mopjes kunnen , best al wat zelf. (Kijken hoelang ik het vol houd)

Ze mochten beide een klusje kiezen wat ze leuk leek te doen.

Tibbe kiest voor de tafel dekken. En aubree koos de handdoeken op vouwen 🤣. ook hebben we afgesproken dat ze uit school nu toch echt hun tasjes zelf leeg gaan maken en alles op de aanrecht zetten. Normaal doe ik dat altijd, maar is een kleine moeite om het hun zelf aan te leren.

Voor het zakgeld en de “klusjes” hebben we afgesproken dat ze €2.50 per week gaan krijgen. €2 euro mag in de spaarpot waar ze iets leuks van kunnen kopen en €0.50 in de dichte spaarpot om te sparen. Zo hebben ze en centjes om prulletjes te lopen maar leren we ze ook om te sparen.

Krijgen jullie kindjes zakgeld? Doen ze hier ook klusjes voor of doen jullie het op een andere manier?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Fijne week.

Liefs Yvette

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Het zit in de familie zullen we maar zeggen! - Yvette Style 31 augustus 2020 at 14:06

    […] Hadden jullie de laatste blog over zakgeld al gelezen? Zo nee.. via deze link kom je gelijk bij het bericht! https://yvettestyle.nl/tijd-voor-zakgeld/ […]

  • Leave a Reply