van alles wat!

STOP HOU OP! Pesten is stom!

22 juni 2020

Als ik iets vreselijk vind is het wel pesten. Jeetje wat kunnen kinderen gemeen zijn tegen elkaar. De gevolgen van pesten zijn natuurlijk niet maar voor even. Iemand kan daar zijn of haar hele leven last van hebben. En daar hebben ze nu nog geen idee van . Alleen al de manier hoe ze af en toe tegen elkaar praten denk ik … pardon.

Maar blijkbaar worden dus niet alleen kinderen gepest, maar pesten volwassen onderling ook. Hoe moeten wij dan in godsnaam het goede voorbeeld geven? Hoe?

ONZE KINDEREN UITLEGGEN OVER PESTEN.

Toen ik van mijn vriendinnetje hoorde dat haar zoontje gepest word, brak mijn hart. En wilde dit dus graag met onze kinderen bespreken en laten zien wat pesten met je kan doen. Onze dochter is 6 en onze zoon is 4, dus beide op de basisschool, een goed moment dacht ik. Natuurlijk hadden wij ze al eerder verteld dat pesten echt niet leuk is en dat die gene dan heel verdrietig word.

OP ZOEK NAAR EEN BOEK.

Ik ging op zoek naar iets van een boek om voor te lezen, over dit onderwerp. Al snel kwam ik uit bij woezel en pip! Ik ben dol op woezel en pip , en de kinderen ook. Top combi. Snel besteld en gisteren kwam het boek al binnen!

Vanmiddag ga ik even op mijn gemak het boek lezen, ben erg benieuwd.

Laten we hopen dat als wij onze kinderen leren dat pesten zo niet cool is , er snel minder gepest gaat worden 🙏

Hoe gaan jullie om met dit onderwerp? Hebben jullie nog tips om dit bespreekbaar te maken met de kinderen? Ik ben benieuwd!

Liefs Yvette 💃🏼

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply