Browsing Category

van alles wat!

van alles wat!

Weg met de weegschaal !

3 september 2020

Een aantal maanden geleden kon ik zo ontzettend gefrustreerd worden van de weegschaal. Wat een ellendig ding. De ene keer word je er blij van en 2 dagen later denk je uhm… wat is er mis gegaan.

Frustratie niet waard!

Eigelijk is het wel gek dat we de weegschaal ons humeur laten bepalen. Zo zonde eigelijk. Dus besloot ik om gewoon niet meer op de weegschaal te gaan staan. En ik moet zeggen dat voelt zo ontzettend fijn! Heel af en toe ga ik er eens opstaan. Maar niet meer zo spastisch! Want daar word niemand blij van.

JE GEVOEL IS ZOVEEL BELANGRIJKER!

Wat ik wel gemerkt heb is dat het veel belangrijker is om fijn in je vel te zitten en blij te worden van je spiegelbeeld. Daar gaat het uiteindelijk om, ik heb nog nooit bij iemand zijn gewicht op zijn voorhoofd zien staan! Dus waarom maken wij er ons zo druk om? Er zijn zoveel belangrijkere dingen dan het getalletje op de weegschaal.

TIP!

Mocht je nu toch je progressie bij willen houden , koop dat een meetlint. Als je op vaste punten meet zal je zien dat de centimeters er wel af gaan ookal blijft je gewicht soms gelijk.

En vergeet niet!!!

Liefs Yvette 💃🏼

Familie van alles wat!

Tijd voor zakgeld!

24 augustus 2020

Waarschijnlijk klinkt het heel herkenbaar , onze kindjes vinden alles leuk en kunnen altijd alles gebruiken. En hebben de beste “smoesjes” waarom ze dat speelgoedje zouden willen krijgen.

Nu zijn wij echt niet de moeilijkste ouders en krijgen ze best wel veel. Maar wij vonden het een goed idee als ze leren wat al die mini prulletjes kosten en dat ze snappen dat je niet altijd alles maar kan kopen wat je leuk vind. Aubree is nu 6 jaar en Tibbe natuurlijk 4 dus wij vonden het een mooie leeftijd om te beginnen met zakgeld. Ze kregen al wel eerder centjes , maar nu echt iedere week op zondag gaan ze zakgeld krijgen.

HOEVEEL GAAN WE GEVEN?

Super leuk zakgeld. Maar dan komt het , hoeveel zakgeld gaan we geven. Op de nibud site had ik opgezocht wat een beetje aangegeven word als bedrag per leeftijd. je ziet best wel een verschil in bedrag , maar ik vind dat dan sneu dus wij kiezen er voor om beide kindjes het zelfde bedrag te geven. Dat voelt wel zo eerlijk.

KLUSJES DOEN!

Het leek ons ook een goed idee dat de kindjes een klein klusje doen, gewoon een beetje helpen kan geen kwaad. Ook hier in zijn wij namelijk best wel “ papa en mama doen het wel”. Prima natuurlijk maar de mopjes kunnen , best al wat zelf. (Kijken hoelang ik het vol houd)

Ze mochten beide een klusje kiezen wat ze leuk leek te doen.

Tibbe kiest voor de tafel dekken. En aubree koos de handdoeken op vouwen 🤣. ook hebben we afgesproken dat ze uit school nu toch echt hun tasjes zelf leeg gaan maken en alles op de aanrecht zetten. Normaal doe ik dat altijd, maar is een kleine moeite om het hun zelf aan te leren.

Voor het zakgeld en de “klusjes” hebben we afgesproken dat ze €2.50 per week gaan krijgen. €2 euro mag in de spaarpot waar ze iets leuks van kunnen kopen en €0.50 in de dichte spaarpot om te sparen. Zo hebben ze en centjes om prulletjes te lopen maar leren we ze ook om te sparen.

Krijgen jullie kindjes zakgeld? Doen ze hier ook klusjes voor of doen jullie het op een andere manier?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Fijne week.

Liefs Yvette

van alles wat!

De zomervakantie is voorbij gevlogen! En gezellig een beetje kletsen.

21 augustus 2020

Hoe bizar snel zijn de afgelopen 6 weken gegaan? Ik weet nog zo goed dat we uitkeken naar de laatste dag school en nu is zondag al weer de laatste vakantie dag. Maar hoe dan?

GENOTEN!

Gelukkig kijken we terug op een hele fijne vakantie. Heerlijk weekendje beekse bergen , dagjes op stap en logeer partijtjes voor de kinderen, buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes en natuurlijk zwemmen in het zwembad. Want jeetje wat hebben we deze vakantie geboft met het weer.

Voor onze buiten kinderen was dit echt perfect. En zo blij met alle kindjes die bij ons in de straat wonen , iedereen speelt zo gezellig samen. Oke er is zeker ook ruzie maar grootste gedeelte ging het heel goed! En staan er regelmatig vriendjes en vriendinnetje aan de deur.

WEER TERUG IN HET RITME!

Nu we in de laatste week zitten van de vakantie , probeer ik alvast weer wat meer ritme te krijgen. Optijd naar bed in iedergeval. Zodat ze fris en fruitig zijn en ook weer wat beter sochtends uit bed kunnen.

Logeren bij ome Dinitri!

Vroeg uit bed is nog niet eens een groot probleem, maar Aubree en Tibbe hebben wel moeite met gelijk aankleden, eten , klaar maken en hup naar school. Ze doen liever alles een beetje op hun gemak ( wij ook) . Dus dit word weer een grote uitdaging, gelukkig hoeven we maar 2 min naar school te lopen , en hebben we de optie rennen mochten we telaat zijn ;)!

De kinderen hebben weer heel veel zin om naar school te gaan, daar ben ik super blij mee. Ze vragen ongeveer iedere dag hoeveel nachtjes nog? En nu en nu? Daar maakt mijn hart echt een sprongetje van , want hoe erg is het als ze niet met plezier naar school gaan?!

Zoveel mogelijk klaar zetten.

Om de stress op de ochtend zo veel mogelijk te beperken zorg ik dat er veel al klaar staat. Meestal strijk ik de kleding op de dag dat we het aan doen. Maar dat kost natuurlijk best wel wat tijd, dus ben ik van plan om voor de schooldagen vooruit te strijken. Zo heeft aubree de keuze in wat ze aan doet . En scheelt mij weer tijd. Het fruit maak ik wel altijd pas op de ochtend zelf, want ja dat wisselt natuurlijk ook nog zn 10 keer op een ochtend wat ze mee willen! En dat is prima en het smaakt naar mijn idee ook lekkerder als het de zelfde dag gesneden is.

BLOG!

hoe heerlijk ik het ook vind de kindjes thuis , ik had wel minder tijd voor mijn blog. Nee eerlijk , ik maakte minder tijd, wat jullie hopelijk snapte. Ik vind het heerlijk om te bloggen en jullie gezellige reacties te lezen, en ik hoop dat jullie het natuurlijk ook leuk vinden. Dus blijf vooral reacties plaatsen en ideeen voor de blog zijn ook welkom he! Dus vanaf maandag ga ik er weer volle bak tegen aan, mijn hoofd borrelt al weer dus dat is een goed teken he!

MIJN BEDRIJF!

Als nog ergens mijn hoofd ontzettend van aan het borrel is is het van mijn bedrijf, naast mijn blog ben ik zzper en dit is de beste keuze ooit. Regelmatig kreeg ik de zelfde vraag en uit onzekerheid wimpelde ik die een beetje weg. Maar van de week dacht ik “ van proberen kan je leren” ( iets wat wij tegen de kinderen zeggen!) dus ook daar ga ik vol mee aan de slag en heb er onwijs veel zin in. Later meer hier over!

Hoe gaat het bij jullie? Zijn jullie ook weer opgeladen na de vakantie? Mochten jullie ideeën hebben voor een blog hoor ik het heel graag❤️!

Liefs Yvette 💃🏼

van alles wat!

Verbouwkriebels!

17 augustus 2020

Als Mitchel en ik beide ergens “ last” van hebben is het wel de drang om steeds iets te verbouwen op te knappen of te veranderen in huis . En het erge is als het in ons hoofd zit , zit het niet …. nouja je snapt het.

Wij woonde in juni 8 jaar in ons huis. Ookal hebben we steeds verbouw kriebels, het kriebelt niet om te verbouwen. Soms maargoed de ruimte die we nu hebben vinden we niet zomaar meer , als ik rond kijk bij andere huizen boffen wij echt, of ik zal veel meer moeten gaan werken om voor een veel groter bedrag te kopen en daar voelen we ook niets voor. Dus dan maar verbouwen.

SPEELTUIN.

Toen onze mopjes nog heel klein waren , was ons huis een soort speeltuin. De serre hadden we ingericht als speelhoek en het speelgoed lag dan ook overal. Kindjes moeten lekker kunnen spelen vinden wij en die troep ruimen we later wel weer op. Nu de kinderen groter zijn en beide naar school gaan , was ik een klein beetje klaar met die speeltuin. Ze spelen nu veel met vriendjes boven of buiten. Dus het speelgoed staat nu meer op hun kamer.

In de speelhoek hadden wij een soort boom aan de muur als decoratie. Super leuk, maar ja ze zijn er wel op uit gekeken. Dus besloten wij om die boom eraf te halen. Ging opzich super makkelijk , alleen zat hij zo goed vast gelijmd dat de halve muur mee kwam.

Dus moesten we iets bedenken. Opnieuw stucen of iets van behang er tegen. Hop wij naar de hornbach.

ZELFDE SMAAK??

Nu zijn mitch en ik best wel 2 pittige karakters bij elkaar en kunnen wij heeel goed ruzie maken, maar over dingen voor in huis zijn wij het altijd super snel eens en hebben we echt de zelfde smaakt. Ideaal! Scheelt weer een echtelijke ruzie!

Voor het behang waren we het dan ook erg snel eens en zagen het al helemaal voor ons. Alles in het wagentje en daar gingen we .

En daar kwam het “ als wij iets in ons hoofd hebben weer”! Die zelfde dag hadden wij namelijk de hele muur al glad gemaakt en klaar om te behangen.

Ooit zat hier een deur naar de schuur maar door de uitbouw is deze weg gehaald!

AAN DE SLAG!

Daar kwam de volgende uitdaging behangen. Nu heeft manlief dit al vaker gedaan dus daar had ik wel vertrouwen in , maar ik ben een soort in de weglopend , scheef , niet logisch denkend linkerhand in het kwadraat . Zelfkennis! Maar ook dit ging super samen.

Dreamteam! De eerste muur zat er super snel op. Recht , patroon klopt ✅. Op naar de 2e muur. Wij dachten dat we daar over heen konden behangen, maar helaas. Ook daar moest eerst alles vanaf gehaald worden. Wat een werk, maar ik vond het echt gezellig om zo samen bezig te zijn.

We begonnen met een vuilniszak eronder, daarna werd het chaos! hardewerker ❤️.

Na een avondje hard werken was het dan zo ver. ( oke de andere muur moet nog behangen worden , maar als niemand om het hoekje kijkt is het gewoon af. Mitch moest vandaag natuurlijk weer gewoon werken dus moeten het nu van de avond uurtjes hebben.

Maar wat ben ik trots. Z’n mooi hoekje geworden. Lekker met de open haard en er komt een luie stoel. Lekker een hoekje om te lezen of even te chillen.

Binnenkort gaan we verder aan de muur achter de tv! Ook daar hebben we een heel tof idee voor. En daarna gaan we de kamers van onze mopjes opknappen!

Hoe vinden jullie het geworden? Zijn jullie ook van die verbouwers ?

Vinden jullie het leuk om vaker een klusblog te lezen? Ik hoor het graag!

Hele fijne maandag!

Liefs Yvette 💃🏼

Familie van alles wat!

Het “ stel dat wij stranden pakket”.

12 augustus 2020

Vorige week gingen de kindjes mama en ik naar de bioscoop. Halve wegen begon mijn auto te piepen dat koelvloeistof bij gevuld moest worden en ik de motor uit moest zetten. 10 jaar ouder, omgedraaid om mijn auto voor die van mijn ouders om te ruilen en onze weg naar de bios verder te vervolgen.

Gelukkig neem ik altijd van alles mee voor onderweg voor het geval we auto pech zouden hebben. Best veel vrienden van ons wonen op meer dan een uur rijden dus als je pech hebt moet je best lang wachten voor er iemand bij je is . En met kinderen is het altijd fijn om onderweg voorbereid te zijn.

NAAR DE DOKTER.

Gisteren moest ik met Tibbe naar de huisarts en omdat Mitch was werken, moest ik met mijn eigen auto. Ergens vond ik het best spannend, moet er toch niet aan denken dat er wat gebeurt als de kinderen in de auto zitten. Dus een beetje angstig ging ik op weg. De dokter zit in heusdenhout , niet heel ver maar toch.

En daar ging ik weer , ons stel dat er wat gebeurt pakket maken.

Voor beide kindjes had ik een bakje gemaakt met daarin :

Een appel

Stukjes komkommer

En een schatkistje.

Een pakje drinken en een flesje water.

Voor mij zelf had ik ook een bakje gemaakt met komkommer en een appel , flesje water en een ijskoffie!

Dit werkt natuurlijk altijd mochten we moeten wachten of stranden. Verder nam ik nog wat losse spulletjes mee:

Een kleed en handdoek om op te zitten.

Natte doekjes voor vieze monden en handen.

Zonnebrand heel belangrijk met dit weer.

En ondanks de no spending week : mijn portemonnee! Hahah want dan zou die week niet geleden natuurlijk!

Gelukkig waren er deze keer geen gekke geluidjes piepjes of te weinig koelvloeistof. En hebben we onze bakjes maar leeggegeten bij de dokter in de wachtkamer, aangezien we toch een tijdje moesten wachten , kwam het goed van pas!

Maken jullie ook wel eens van zulke pakketten? Hebben jullie ze wel eens nodig gehad? Of ben ik gewoon een stress kip?

Ik lees het graag in de reacties!

Liefs Yvette 💃🏼

van alles wat!

🛍 No spending challenge! 🛍

10 augustus 2020

Ondertussen kennen jullie mij wel een klein beetje en weten jullie dat ik best wel een shopper ben. Dol op kleding , spulletjes voor de kids , make up , schoenen .. ik kan nog wel even doorgaan maar jullie snappen hem he! Een ware shopaholic 🛍. Het is niet eens een gat in mijn hand te noemen, want handen wat zijn dat 🙄😂.

WEET JE WAT EEN GOEDE CHALLENGE VOOR JOUW IS !!

Mijn lieve vriendinnetje stuurde een berichtje naar mij , na mijn post over de 31 dagen challenge. Weet je wat een goede challenge voor jouw is : no spending week! Oke ze zei maand maar laten we de lat niet te hoog leggen he, het moet wel leuk blijven 🤣.

Dus heb ik besloten om deze hele week NIETS te gaan kopen. Ja je leest het goed helemaal NIETS. En ik geef toe dat ik dit echt een uitdaging voor mij. Maar ik vind het wel super leuk om te proberen, en manlief vind dit de beste challenge ooit. En nee ik zal ook niet stiekem hem naar de winkel sturen beloofd!

EVEN ZWART OP WIT!

Ik Yvette Post ga aankomende week : 10 tm 17 Augustus 2020 NIETS kopen 😰. Ik kan het!!! ( vertrouwen hebben is het halve werk toch?)

Eigelijk moet ik mij niet aanstellen want het is belachelijk wat voor onnodige prularia ik allemaal koop. Zo niet nodig. En stel dat deze week bevalt , stel, kan ik er altijd nog een maand van maken toch.

Maar laten we eerst dit maar proberen….wie doet er mee????

Hebben jullie wel eens een no spending week gedaan? Of zelfs een maand? Wat is jullie ervaring? ik hoor het graag van jullie!

Liefs Yvette 💃🏼

van alles wat!

De app die ik gebruik om mijn cyclus bij te houden.

8 augustus 2020

Toen wij stopte met de pil om te proberen of wij kindjes mochten krijgen, ging ik op zoek naar een app die mijn cyclus bij kon houden. Om een beetje een idee te hebben wanneer mijn eisprong was en wanneer ik mijn menstruatie kon verwachten. Uiteindelijk ben ik voor de maya app gegaan. ( misschien omdat hij roze is 🤣).

Beide keren hebben we de app eigelijk niet hoeven gebruiken omdat wij heel snel zwanger mochten zijn 🙏.

GEEN HORMONEN MEER!

Voor ons voelt 2 kindjes als compleet. Een jongen en een meisje die beide gezond zijn , wat willen we nog meer. 1 ding was heel snel zeker. Ik wilde niet meer terug aan de hormonen. Sinds ik gestopt was met de pil voelde ik mij een totaal ander mens. Veel minder migraine en voelde mij een stuk vrolijker en veel minder stemmingswisselingen. Die hormonen deden niet veel goeds met mij , dus daar waren we het snel over eens.

Maarja er is niets zo vervelend dan je menstruatie op een onverwachts moment krijgen , ik ben graag voorbereid. Dus ik gebruik deze app nog steeds en bevalt heel erg goed!

HOE WERKT HIJ?

Je kunt invullen wanneer je laatste menstruatie was en hoe lang deze heeft geduurd en verder doet de app de rest , hij geeft aan wanneer je volgende menstruatie zou kunnen zijn of wanneer je aan de bak “moet”. En bij mij klopt het vaak tot op de dag. Als ik iets meer stress heb of het erg druk heb wil het natuurlijk wel eens afwijken maar globaal een idee hebben is erg prettig. 😉Alles word aangegeven met een andere kleur dus ook dat is erg overzichtelijk.

*rood: geeft de menstruatie aan.

* geel : geeft je mogelijke vruchtbare dagen aan .

*blauw : dan ben je niet vruchtbaar .

*groen: Dan ben je vruchtbaar!

Wat ik ook “leuk” vind aan deze app is dat hij aan geeft van welke symptomen je last kan hebben , het word aangegeven in een soort verhaaltje. Ook kan je zelf aantekeningen maken, hoe je je voelt , of je eventueel verhoging hebt, dus je kunt er echt een soort dagboek van maken.

Iedere dag krijg je dus een kleine berichtje van de maya app. Je hoeft het natuurlijk niet te lezen, maar het is best grappig om dingen te herkennen.

Nu gebruik ik de app natuurlijk niet meer dagelijks. Maar vooral als ik merk dat mijn lontje wat korte is en ik weer lekker kribbig ben ( sorry mitch) . Zo weten we gelijk waar het vandaan komt 🤣.

Hebben jullie gebruikt gemaakt van een app toen jullie probeerde zwanger te worden? Of gebruik je hem ook voor je menstruatie bij te houden? De maya is wat mij betreft een dikke aanrader!

Liefs Yvette 💃🏼

van alles wat!

Wist je dat #2!

27 juli 2020

Het leek mij gezellig om weer een keer een nieuwe wist je dat met jullie te delen. ik vind het een leuke manier dat jullie iets van mij te weten komen en door jullie reacties leer ik jullie beter kennen!

#1 : Mij aller aller aller aller aller grootste guilty pleaser een warme verse stroop wafel is ?

Dat vind ik echt zo ontzetten lekker. Toen wij laatst in de dierentuin waren, rook ik gewoon vanaf de parkeerplaats al de verse stroopwafels. Ik heb er toen ook 1 bij binnenkomst op en 1 toen we weg gingen! hier kan je mij echt voor wakker maken !!!

#2 : Ik niet tegen hout kan.

Ik krijg echt de kriebels van hout! ijsstokjes , hout om iets van te maken , het maakt niet uit , ik krijg er de bibbers van. Je zal mij dan ook nooit zo hout vast zien houden. Ik doe altijd het papiertje van een ijsje om een stokje, om het maar niet vast te hoeven houden. Maar zelfs als Mitch of de kindjes met het ijsstokje zit te spelen door er op te gaan knabbelen krijg ik al kippenvel. Misschien heel raar maar ik voel dat tot in mij tandvlees (ja ik ben raar ). Zelfs nu ik over hout zit te typen krijg ik kippen vel … bleegh.

#3 : Ik jaren lang verslaafd was aan cornflakes met melk?

Er ging geen dag voorbij dat ik geen bakken met cornflakes at. Dit is echt jaren mijn ontbijt geweest en dan bleef het niet bij 1 bak. Heerlijk vond ik het. Helaas reageer ik best wel op melk en sinds ik het niet meer drink/ eet voel ik mij een stuk beter. Maar als ik mitch of de kindjes cornflakes zie eten zou ik het het liefste ook weer gaan eten.

#4 : Ik misselijk word van tandpasta?

Sinds de zwangerschap van Tibbe word ik misselijk van tandenpoetsen. Geen idee wat het is maar als ik nadenk tijdens het tandenpoetsen zou ik er zo niet lekker van worden. Ik poets natuurlijk wel gewoon mijn tanden , maar die smaakt, gatver. Dus als iemand tips heeft voor een “lekkere”tandpasta… laat het mij weten!

#5 : Ik dol ben op het maken van woordzoekers?

O ik vind het zo leuk van die puzzelboekjes! Pure ontspanning. Nu zullen jullie denken wat een ouwe sok die Yvette, maar ik kan er niets aan doen hahaha. Vroeger vond ik het al super leuk en nu nog steeds. En het grappige is dat Aubree het ook heel erg leuk vind.

Zo dit waren weer wat weetjes over mij! ik ben erg benieuwd naar leuke en grappige weetjes over jullie?!

Laten jullie ze achter in een reactie?

Liefs yvette

van alles wat!

Planning voor de blog!

10 juli 2020

Goedemorgen lieve mensen❤️,

Zoals jullie kunnen merken zat ik er deze week weer lekker in met bloggen. Had weer wat meer tijd en dit voelt zo ontzettend fijn. Er staan nog wat blogs in een kladje klaar en die komen er dus ook snel aan !

PLANNING!

Het leek mij een goed idee als ik even met jullie mijn planning zou gaan delen , zo weten jullie ook op welke dagen er een blog online komt, en je dus zeker even even een zenn moment moet in plannen om deze te lezen 😉! Mijn blogs zullen op Maandag Woensdag en Vrijdag online komen! Mocht er iets leuks tussen door komen zal ik dat ook zeker met jullie delen, maar dit worden de vaste dagen dat er een blog online komt!

Het is al weer een tijdje geleden dat ik workout video’s heb opgenomen, maar ook dit wil ik weer gaan op pakken. Zeker in de vakantie periode is het natuurlijk erg fijn als we weer lekker aan de slag kunnen! Het zullen dan workout’s worden met weinig materiaal zodat je ze zelfs op vakantie zou kunnen doen 🤸‍♀️! Hoe leuk is dat!

Wat er ook zeker nog aan komt is mijn shoplog ! Ik heb alleen echt nog geen tijd gehad om te filmen, maar deze houden jullie zeker te goed!

WAT WILLEN JULLIE GRAAG TERUG ZIEN IN EEN BLOG?

ik vind het super leuk om over van alles en nog wat te schrijven, en ik hoop natuurlijk dat jullie het ook leuk vinden om het te lezen 🙄. Maar ik vroeg mij af; zijn er dingen die jullie graag zouden willen weten van mij , of wat zou je graag willen lezen in een blog? Laat het dan even achter in een reactie en dan ga ik daar zeker mee aan de slag! ✏️

Als vast heel erg bedankt voor jullie reacties 💖!

Hele fijne dag vandaag en al vast een fijn weekend!

Liefs Yvette 💃🏼

van alles wat!

Waar mijn angst voor onweer vandaan komt!

27 juni 2020

Vorige week deelde ik een blog met jullie dat wij 8 jaar in ons mooie huis woonde. Maar ook dat wij niet heel lang op onze roze bubbel bleven zitten .

Wij woonde 2 weken in ons huis , nieuwe keuken was geplaatst en de boven verdieping was ook helemaal klaar. De zolder zou in de winter wel komen, die stond niet op ons prioriteitenlijstje. Klaar om weer aan het werk te gaan , en toen …. sloeg de bliksem in.

1 juli 2012

Zondag 1 juli hadden wij een verjaardag van de tante van Mitch. Gezellig met zijn alle heerlijk in de tuin gezeten, want het was heerlijk weer. Omdat het onze laatste dag van de vakantie was hadden we besloten om niet te blijven eten, maar lekker samen de vakantie afsluiten. Toen we thuis aankwamen sprong mitch onder de douche en ik besloot snel een wasje uit de droger op te vouwen.

Ik liep naar beneden want er kwam een gek walmpje rook uit het dakraam, net of de geest van aladin uit zijn lamp kwam, dus ik liep de badkamer in en zei tegen Mitch kom zo eens kijken, heel raar. Mee dat ik de deur dicht doe roept mitch, doe niet zo flauw doe het licht aan . 🙄 uhm ik deed niets schat. Verder geen aandacht aan besteed, licht weer aan en klaar. Mitch kwam even mee kijken boven , maar we zagen het niet meer. Heel gek

Wij hadden nog steeds niet door. Liepen naar beneden om te gaan bedenken wat we wilde gaan eten of waar we gingen eten. Eenmaal beneden aangekomen , stonden er een aantal buren in de tuin. Ik deed de deur open en weet nog dat ik zei , jullie mogen gewoon aanbellen hoor. De buurman schoot langs ons heen naar boven en riep alleen maar bel de brandweer , de bliksem is ingeslagen. De wat?!???! Wij hadden dit helemaal niet door. Gelukkig was de buurman dus heel snel en kon die wel helder denken. Hij had de brandweer gebeld en verteld dat ze met 2 wagens moesten komen , want bij de buren was de bliksem dus ook in geslagen.

BIZAR!

Wat toch wel het meest oneerlijke was, dat na de bliksem inslag de zon weer volop scheen. 3 knallen , 1 bij ons 1 voor de buren en dus nog ergens en daarna weer stralend weer.

Binnen 5 a 10 minuten stond de brandweer voor de deur. Ik had helemaal hysterisch mijn vader gebeld en die kwam gelukkig ook snel , en de ouders van Mitch ook, mama was aan het werken , gelukkig kon iemand haar dienst overnemen . Dat was wel heel erg fijn! Zo stonden we er toch niet met zijn 2e voor.

Het geluid dat ze met veel geweld het dak open braken, vergeet ik nooit meer. Vreselijk! Ik dacht echt daar gaat ons huisje. Alle dakpannen vielen ( nouja gooide ze ) op de serre. Wat natuurlijk , logisch was , ze wilde zo snel mogelijk blussen. Maar wat was dat heftig zeg. Dat is iets wat ik na deze 8 jaar nog steeds hoor.

RAMPTOERISTEN.

Nu wij dit zelf hebben mee gemaakt weet je pas hoe vervelend het is als mensen komen “kijken” wat er aan de hand is. Ik denk dat dat gewoon in de nieuwsgierige mens zit , maar als het jouw huis is weet je pas hoe niet tof het is als iedereen komt kijken en maar foto’s maakt. Ook kregen wij van iedereen appjes en belletjes , is dat jullie huis. Heel lief maar op dat moment zit je daar niet op te wachten. Ik zal dus zelf ook echt niet meer gaan kijken als er ergens brand is of politie staat.

SCHADE!

En toen mochten we weer naar binnen, en gaan kijken wat de schade was. We wisten dat de serre dus aan diggelen lag , en ik was bang dat hij door en door kapot was, gelukkig was het alleen de bovenste laag. De brandweer had echt super netjes geblust, op de boven verdieping was ( op wat vlekken van de slag en handen en voeten) na , namelijk niets te zien. Wat een toppers. Geen water schade of niets.

Ik vond het best wel eng om te gaan kijken, papa was eerst even gaan kijken om ons een beetje voor te bereiden . Maar het viel alles mee, oke het halve dag lag open, maar het had veeeeel erger gekund.

Wij mochten de nacht in een hotel door brengen maar hadden er voor gekozen om thuis te blijven, ik ken mij zelf als ik niet had gebleven had ik denk ik niet meer terug gegaan! En dat voelde als de goede keuze.

Savonds zijn ze nog van een bedrijf gekomen om het dak dicht te maken, een zeil erop, zo dat het mocht het gaan regen het niet naar binnen zou regen. Uit eindelijk hebben we met de mannen van het bedrijf en onze lieve buren nog een biertje gedaan. Even alles laten zakken , en praten over wat er nu eigelijk allemaal gebeurt was . Ook gaf de buurman aan dat als er iets was we hem altijd mochten bellen. Dat was toch wel heel fijn

EN NU?

De volgende dag kwam er een schade expert om te kijken en wat dingen te bespreken. Zijn eerst vraag was : willen jullie hier blijven wonen? Uhm nou best graag , we wonen hier 2 weken. Hij keek ons heel verbaasd aan: Gelukkig had manlief wel de verzekeringen en alles al geregeld voor dat we de sleutel kregen … de schadeexpert zei namelijk dat het ook vaak voor komt dat dit dus nog niet geregeld is. Tip van flip .. eerst regelen dus ! En dan de vraag, door welk bedrijf wil je het laten herstellen. Werkelijk geen idee! Uit eindelijk kozen wij voor het bedrijf wat die avond , ons dak tijdelijk had hersteld . Ze waren heel vriendelijk en netjes. Dus dat voelde goed.

Gelukkig hadden wij nog niets aan de zolder gedaan en werd deze nu dus helemaal opgeknapt. Wij mochten alles kiezen, wat we mooi vonden. We kregen een nieuw dakraam, en besloten om ook gelijk een nieuw dak raam aan de andere kant te laten zetten, 1 keer troep was genoeg! Dus wat dat betreft zijn wij er heel goed vanaf gekomen. Maar natuurlijk hadden wij dit liever niet gehad.

Waarschijnlijk snappen jullie nu waarom ik op mijn 30ste nog steeds bang ben voor onweer 🤣.

Hebben jullie wel eens brand gehad? Of zo iets mee gemaakt? Ik ben benieuwd!

Liefs Yvette💃🏼