Browsing Category

van alles wat!

van alles wat!

De app die ik gebruik om mijn cyclus bij te houden.

8 augustus 2020

Toen wij stopte met de pil om te proberen of wij kindjes mochten krijgen, ging ik op zoek naar een app die mijn cyclus bij kon houden. Om een beetje een idee te hebben wanneer mijn eisprong was en wanneer ik mijn menstruatie kon verwachten. Uiteindelijk ben ik voor de maya app gegaan. ( misschien omdat hij roze is 🤣).

Beide keren hebben we de app eigelijk niet hoeven gebruiken omdat wij heel snel zwanger mochten zijn 🙏.

GEEN HORMONEN MEER!

Voor ons voelt 2 kindjes als compleet. Een jongen en een meisje die beide gezond zijn , wat willen we nog meer. 1 ding was heel snel zeker. Ik wilde niet meer terug aan de hormonen. Sinds ik gestopt was met de pil voelde ik mij een totaal ander mens. Veel minder migraine en voelde mij een stuk vrolijker en veel minder stemmingswisselingen. Die hormonen deden niet veel goeds met mij , dus daar waren we het snel over eens.

Maarja er is niets zo vervelend dan je menstruatie op een onverwachts moment krijgen , ik ben graag voorbereid. Dus ik gebruik deze app nog steeds en bevalt heel erg goed!

HOE WERKT HIJ?

Je kunt invullen wanneer je laatste menstruatie was en hoe lang deze heeft geduurd en verder doet de app de rest , hij geeft aan wanneer je volgende menstruatie zou kunnen zijn of wanneer je aan de bak “moet”. En bij mij klopt het vaak tot op de dag. Als ik iets meer stress heb of het erg druk heb wil het natuurlijk wel eens afwijken maar globaal een idee hebben is erg prettig. 😉Alles word aangegeven met een andere kleur dus ook dat is erg overzichtelijk.

*rood: geeft de menstruatie aan.

* geel : geeft je mogelijke vruchtbare dagen aan .

*blauw : dan ben je niet vruchtbaar .

*groen: Dan ben je vruchtbaar!

Wat ik ook “leuk” vind aan deze app is dat hij aan geeft van welke symptomen je last kan hebben , het word aangegeven in een soort verhaaltje. Ook kan je zelf aantekeningen maken, hoe je je voelt , of je eventueel verhoging hebt, dus je kunt er echt een soort dagboek van maken.

Iedere dag krijg je dus een kleine berichtje van de maya app. Je hoeft het natuurlijk niet te lezen, maar het is best grappig om dingen te herkennen.

Nu gebruik ik de app natuurlijk niet meer dagelijks. Maar vooral als ik merk dat mijn lontje wat korte is en ik weer lekker kribbig ben ( sorry mitch) . Zo weten we gelijk waar het vandaan komt 🤣.

Hebben jullie gebruikt gemaakt van een app toen jullie probeerde zwanger te worden? Of gebruik je hem ook voor je menstruatie bij te houden? De maya is wat mij betreft een dikke aanrader!

Liefs Yvette 💃🏼

van alles wat!

Wist je dat #2!

27 juli 2020

Het leek mij gezellig om weer een keer een nieuwe wist je dat met jullie te delen. ik vind het een leuke manier dat jullie iets van mij te weten komen en door jullie reacties leer ik jullie beter kennen!

#1 : Mij aller aller aller aller aller grootste guilty pleaser een warme verse stroop wafel is ?

Dat vind ik echt zo ontzetten lekker. Toen wij laatst in de dierentuin waren, rook ik gewoon vanaf de parkeerplaats al de verse stroopwafels. Ik heb er toen ook 1 bij binnenkomst op en 1 toen we weg gingen! hier kan je mij echt voor wakker maken !!!

#2 : Ik niet tegen hout kan.

Ik krijg echt de kriebels van hout! ijsstokjes , hout om iets van te maken , het maakt niet uit , ik krijg er de bibbers van. Je zal mij dan ook nooit zo hout vast zien houden. Ik doe altijd het papiertje van een ijsje om een stokje, om het maar niet vast te hoeven houden. Maar zelfs als Mitch of de kindjes met het ijsstokje zit te spelen door er op te gaan knabbelen krijg ik al kippenvel. Misschien heel raar maar ik voel dat tot in mij tandvlees (ja ik ben raar ). Zelfs nu ik over hout zit te typen krijg ik kippen vel … bleegh.

#3 : Ik jaren lang verslaafd was aan cornflakes met melk?

Er ging geen dag voorbij dat ik geen bakken met cornflakes at. Dit is echt jaren mijn ontbijt geweest en dan bleef het niet bij 1 bak. Heerlijk vond ik het. Helaas reageer ik best wel op melk en sinds ik het niet meer drink/ eet voel ik mij een stuk beter. Maar als ik mitch of de kindjes cornflakes zie eten zou ik het het liefste ook weer gaan eten.

#4 : Ik misselijk word van tandpasta?

Sinds de zwangerschap van Tibbe word ik misselijk van tandenpoetsen. Geen idee wat het is maar als ik nadenk tijdens het tandenpoetsen zou ik er zo niet lekker van worden. Ik poets natuurlijk wel gewoon mijn tanden , maar die smaakt, gatver. Dus als iemand tips heeft voor een “lekkere”tandpasta… laat het mij weten!

#5 : Ik dol ben op het maken van woordzoekers?

O ik vind het zo leuk van die puzzelboekjes! Pure ontspanning. Nu zullen jullie denken wat een ouwe sok die Yvette, maar ik kan er niets aan doen hahaha. Vroeger vond ik het al super leuk en nu nog steeds. En het grappige is dat Aubree het ook heel erg leuk vind.

Zo dit waren weer wat weetjes over mij! ik ben erg benieuwd naar leuke en grappige weetjes over jullie?!

Laten jullie ze achter in een reactie?

Liefs yvette

van alles wat!

Planning voor de blog!

10 juli 2020

Goedemorgen lieve mensen❤️,

Zoals jullie kunnen merken zat ik er deze week weer lekker in met bloggen. Had weer wat meer tijd en dit voelt zo ontzettend fijn. Er staan nog wat blogs in een kladje klaar en die komen er dus ook snel aan !

PLANNING!

Het leek mij een goed idee als ik even met jullie mijn planning zou gaan delen , zo weten jullie ook op welke dagen er een blog online komt, en je dus zeker even even een zenn moment moet in plannen om deze te lezen 😉! Mijn blogs zullen op Maandag Woensdag en Vrijdag online komen! Mocht er iets leuks tussen door komen zal ik dat ook zeker met jullie delen, maar dit worden de vaste dagen dat er een blog online komt!

Het is al weer een tijdje geleden dat ik workout video’s heb opgenomen, maar ook dit wil ik weer gaan op pakken. Zeker in de vakantie periode is het natuurlijk erg fijn als we weer lekker aan de slag kunnen! Het zullen dan workout’s worden met weinig materiaal zodat je ze zelfs op vakantie zou kunnen doen 🤸‍♀️! Hoe leuk is dat!

Wat er ook zeker nog aan komt is mijn shoplog ! Ik heb alleen echt nog geen tijd gehad om te filmen, maar deze houden jullie zeker te goed!

WAT WILLEN JULLIE GRAAG TERUG ZIEN IN EEN BLOG?

ik vind het super leuk om over van alles en nog wat te schrijven, en ik hoop natuurlijk dat jullie het ook leuk vinden om het te lezen 🙄. Maar ik vroeg mij af; zijn er dingen die jullie graag zouden willen weten van mij , of wat zou je graag willen lezen in een blog? Laat het dan even achter in een reactie en dan ga ik daar zeker mee aan de slag! ✏️

Als vast heel erg bedankt voor jullie reacties 💖!

Hele fijne dag vandaag en al vast een fijn weekend!

Liefs Yvette 💃🏼

van alles wat!

Waar mijn angst voor onweer vandaan komt!

27 juni 2020

Vorige week deelde ik een blog met jullie dat wij 8 jaar in ons mooie huis woonde. Maar ook dat wij niet heel lang op onze roze bubbel bleven zitten .

Wij woonde 2 weken in ons huis , nieuwe keuken was geplaatst en de boven verdieping was ook helemaal klaar. De zolder zou in de winter wel komen, die stond niet op ons prioriteitenlijstje. Klaar om weer aan het werk te gaan , en toen …. sloeg de bliksem in.

1 juli 2012

Zondag 1 juli hadden wij een verjaardag van de tante van Mitch. Gezellig met zijn alle heerlijk in de tuin gezeten, want het was heerlijk weer. Omdat het onze laatste dag van de vakantie was hadden we besloten om niet te blijven eten, maar lekker samen de vakantie afsluiten. Toen we thuis aankwamen sprong mitch onder de douche en ik besloot snel een wasje uit de droger op te vouwen.

Ik liep naar beneden want er kwam een gek walmpje rook uit het dakraam, net of de geest van aladin uit zijn lamp kwam, dus ik liep de badkamer in en zei tegen Mitch kom zo eens kijken, heel raar. Mee dat ik de deur dicht doe roept mitch, doe niet zo flauw doe het licht aan . 🙄 uhm ik deed niets schat. Verder geen aandacht aan besteed, licht weer aan en klaar. Mitch kwam even mee kijken boven , maar we zagen het niet meer. Heel gek

Wij hadden nog steeds niet door. Liepen naar beneden om te gaan bedenken wat we wilde gaan eten of waar we gingen eten. Eenmaal beneden aangekomen , stonden er een aantal buren in de tuin. Ik deed de deur open en weet nog dat ik zei , jullie mogen gewoon aanbellen hoor. De buurman schoot langs ons heen naar boven en riep alleen maar bel de brandweer , de bliksem is ingeslagen. De wat?!???! Wij hadden dit helemaal niet door. Gelukkig was de buurman dus heel snel en kon die wel helder denken. Hij had de brandweer gebeld en verteld dat ze met 2 wagens moesten komen , want bij de buren was de bliksem dus ook in geslagen.

BIZAR!

Wat toch wel het meest oneerlijke was, dat na de bliksem inslag de zon weer volop scheen. 3 knallen , 1 bij ons 1 voor de buren en dus nog ergens en daarna weer stralend weer.

Binnen 5 a 10 minuten stond de brandweer voor de deur. Ik had helemaal hysterisch mijn vader gebeld en die kwam gelukkig ook snel , en de ouders van Mitch ook, mama was aan het werken , gelukkig kon iemand haar dienst overnemen . Dat was wel heel erg fijn! Zo stonden we er toch niet met zijn 2e voor.

Het geluid dat ze met veel geweld het dak open braken, vergeet ik nooit meer. Vreselijk! Ik dacht echt daar gaat ons huisje. Alle dakpannen vielen ( nouja gooide ze ) op de serre. Wat natuurlijk , logisch was , ze wilde zo snel mogelijk blussen. Maar wat was dat heftig zeg. Dat is iets wat ik na deze 8 jaar nog steeds hoor.

RAMPTOERISTEN.

Nu wij dit zelf hebben mee gemaakt weet je pas hoe vervelend het is als mensen komen “kijken” wat er aan de hand is. Ik denk dat dat gewoon in de nieuwsgierige mens zit , maar als het jouw huis is weet je pas hoe niet tof het is als iedereen komt kijken en maar foto’s maakt. Ook kregen wij van iedereen appjes en belletjes , is dat jullie huis. Heel lief maar op dat moment zit je daar niet op te wachten. Ik zal dus zelf ook echt niet meer gaan kijken als er ergens brand is of politie staat.

SCHADE!

En toen mochten we weer naar binnen, en gaan kijken wat de schade was. We wisten dat de serre dus aan diggelen lag , en ik was bang dat hij door en door kapot was, gelukkig was het alleen de bovenste laag. De brandweer had echt super netjes geblust, op de boven verdieping was ( op wat vlekken van de slag en handen en voeten) na , namelijk niets te zien. Wat een toppers. Geen water schade of niets.

Ik vond het best wel eng om te gaan kijken, papa was eerst even gaan kijken om ons een beetje voor te bereiden . Maar het viel alles mee, oke het halve dag lag open, maar het had veeeeel erger gekund.

Wij mochten de nacht in een hotel door brengen maar hadden er voor gekozen om thuis te blijven, ik ken mij zelf als ik niet had gebleven had ik denk ik niet meer terug gegaan! En dat voelde als de goede keuze.

Savonds zijn ze nog van een bedrijf gekomen om het dak dicht te maken, een zeil erop, zo dat het mocht het gaan regen het niet naar binnen zou regen. Uit eindelijk hebben we met de mannen van het bedrijf en onze lieve buren nog een biertje gedaan. Even alles laten zakken , en praten over wat er nu eigelijk allemaal gebeurt was . Ook gaf de buurman aan dat als er iets was we hem altijd mochten bellen. Dat was toch wel heel fijn

EN NU?

De volgende dag kwam er een schade expert om te kijken en wat dingen te bespreken. Zijn eerst vraag was : willen jullie hier blijven wonen? Uhm nou best graag , we wonen hier 2 weken. Hij keek ons heel verbaasd aan: Gelukkig had manlief wel de verzekeringen en alles al geregeld voor dat we de sleutel kregen … de schadeexpert zei namelijk dat het ook vaak voor komt dat dit dus nog niet geregeld is. Tip van flip .. eerst regelen dus ! En dan de vraag, door welk bedrijf wil je het laten herstellen. Werkelijk geen idee! Uit eindelijk kozen wij voor het bedrijf wat die avond , ons dak tijdelijk had hersteld . Ze waren heel vriendelijk en netjes. Dus dat voelde goed.

Gelukkig hadden wij nog niets aan de zolder gedaan en werd deze nu dus helemaal opgeknapt. Wij mochten alles kiezen, wat we mooi vonden. We kregen een nieuw dakraam, en besloten om ook gelijk een nieuw dak raam aan de andere kant te laten zetten, 1 keer troep was genoeg! Dus wat dat betreft zijn wij er heel goed vanaf gekomen. Maar natuurlijk hadden wij dit liever niet gehad.

Waarschijnlijk snappen jullie nu waarom ik op mijn 30ste nog steeds bang ben voor onweer 🤣.

Hebben jullie wel eens brand gehad? Of zo iets mee gemaakt? Ik ben benieuwd!

Liefs Yvette💃🏼

van alles wat!

STOP HOU OP! Pesten is stom!

22 juni 2020

Als ik iets vreselijk vind is het wel pesten. Jeetje wat kunnen kinderen gemeen zijn tegen elkaar. De gevolgen van pesten zijn natuurlijk niet maar voor even. Iemand kan daar zijn of haar hele leven last van hebben. En daar hebben ze nu nog geen idee van . Alleen al de manier hoe ze af en toe tegen elkaar praten denk ik … pardon.

Maar blijkbaar worden dus niet alleen kinderen gepest, maar pesten volwassen onderling ook. Hoe moeten wij dan in godsnaam het goede voorbeeld geven? Hoe?

ONZE KINDEREN UITLEGGEN OVER PESTEN.

Toen ik van mijn vriendinnetje hoorde dat haar zoontje gepest word, brak mijn hart. En wilde dit dus graag met onze kinderen bespreken en laten zien wat pesten met je kan doen. Onze dochter is 6 en onze zoon is 4, dus beide op de basisschool, een goed moment dacht ik. Natuurlijk hadden wij ze al eerder verteld dat pesten echt niet leuk is en dat die gene dan heel verdrietig word.

OP ZOEK NAAR EEN BOEK.

Ik ging op zoek naar iets van een boek om voor te lezen, over dit onderwerp. Al snel kwam ik uit bij woezel en pip! Ik ben dol op woezel en pip , en de kinderen ook. Top combi. Snel besteld en gisteren kwam het boek al binnen!

Vanmiddag ga ik even op mijn gemak het boek lezen, ben erg benieuwd.

Laten we hopen dat als wij onze kinderen leren dat pesten zo niet cool is , er snel minder gepest gaat worden 🙏

Hoe gaan jullie om met dit onderwerp? Hebben jullie nog tips om dit bespreekbaar te maken met de kinderen? Ik ben benieuwd!

Liefs Yvette 💃🏼

van alles wat!

Wist je dat?!

2 juni 2020

Het leek mij leek om een wist je dat blog te maken. Met Kleine weetjes over mij! Lees je mee?

IK EIGENLIJK SCHOONHEIDSSPECIALISTE EN PEDICURE BEN?!

Na de middelbare school ben ik naar Esthetica opleidingen gegaan. Een opleiding in breda voor schoonheidsspecialiste , pedicure en parfumerie!

Super leuk! 2 jaar heb ik op deze opleiding gezeten, bij verschillende bedrijven stage gelopen. En een aantal jaar in verschillende schoonheidssalons gewerkt en bij de ici paris! Ook thuis had ik een salon, eerst bij mijn ouders en later bij ons thuis. Ideaal toen de kinderen net geboren waren. Kon ik toch wat werken maar ook bij de kinderen zijn. Helaas doe ik er nu nog erg weinig mee. Ik merkte dat mijn hart niet meer dat sprongetje maakte , wat het eerst wel deed.

IK VROEGER EEN ONWIJZE SMEERPOETS WAS ?

Wij waren vroeger ook echt buitenkinderen en als mijn kinderen nu. Altijd buiten met vriendjes en vriendinnetjes uit de straat. Ik klom in bomen ,speelde in de bosjes en wij hebben een keer een kabelbaan over de sloot gemaakt …. top idee! Ik kwam dan ook altijd zwart thuis , helemaal onder het zand en blauwe benen van het vallen en stoten. Ook wilde ik nooit jurkjes aan , en moet je mij nu eens zien… alleen maar jurkjes

Ik allergisch ben voor appels? 🍎

helaas heb ik meerdere fruit allergieën en kan dus niet alles eten. Nu hoor ik je denken … jij eet appel in je kwark. Dat klopt , alleen doe ik deze appel eerst in de magnetron voor dat ik hem op eet. Ik vind appels namelijk wel onwijs lekker .

Ik ben ook allergisch voor : kiwi , aardbeien ( soms gaat dit goed soms niet) peer , paprika en dit is dan alleen het stukje groente en fruit! 😱🙄

DAT IK ONWIJS SLECHT TEGEN SMAKKENDE MENSEN KAN?

Als ergens mijn nekharen van overeind gaan staan is het wel smakkende mensen. Daar kan ik echt bijna van spugen! Ook al eten ze met hun mond dicht, bepaalde geluiden kan ik echt niet tegen. Zo mag manlief geen kwark of een ei naast mij eten. En mijn collega durft naast mij in de auto ook niet te eten.. heel erg maar kan er niets aan doen!

IK VROEGER WEDSTRIJD HEBBEN GEZWOMMEN?

ja ja , ik heb wedstrijd gezwommen. en ik was nog best wel goed ook al zeg ik het zelf! Maar jou dat koude water en die training op zaterdag van 7.00 tot 9.00 SOCHTENDS!!!!! Was toch wel pure ellende. Ik stond vaak het eerste kwartier met mijn grote teen in het water te hopen op een wonder … warm water!

Zo dit waren de eerste 5 weetjes die ik graag met jullie wilde delen! Hebben jullie een leuk weetje over je zelf dat ik jullie wat beter leer kennen? Ben benieuwd!

Liefs Yvette 💃🏼