Browsing Category

Opleiding

Opleiding

Eerste dag van de opleiding!

4 juni 2020

Wat vooraf ging!

In de week voor de opleiding zou starten ontvingen wij ons boek , een kladblok en een hele fijn pen! Daarna ontvingen wij een mail met de verdere uitleg. Heel duidelijk en al vast wat tips om ons aan te melden voor de verschillende webinars. Stel dat het dan niet werkt heb je nog even de tijd om het aan op een andere laptop of met een ander programma te proberen . Ook stond er al een PowerPoint presentatie klaar die we konden printen!

Klaar voor de start!

BEST WEL SPANNEND!

Stiekem was ik best wel zenuwachtig. Kan ik het wel, is het niet veel te moeilijk? En eerlijk is eerlijk ik word erg onrustig als ik niet weet hoe iets gaat. Dus helaas kreeg mitch het weer voor zijn kiezen. Gelukkig kent hij mij langer dan vandaag en is dus wel wat gewent ondertussen.

AAN DE SLAG!

23 mei was het dan eindelijk zo ver! De eerste les dag. Om half 10 gaan we beginnen , eerst even voorstellen en dan gaan we beginnen. Gelijk volle bak erin! Er vliegen heel veel afkortingen en latijnse benamingen rond mijn oren, maar jeetje wat is het interessant. Via de chat kunnen wij vragen stellen aan de docent en ze beantwoord ze allemaal en geen vraag ik te veel of te gek heel fijn. Ik ben erg blij dat ik de powerpoint presentatie geprint had want dit is ideaal om aantekeningen op te maken.

Doordat de stof best wel pittig is hebben we 3 keer pauze. Sochtends een kwartier koffie pauze , 45 min lunch pauze en smiddags nog 10 minuten een korte pauze. En ik moet zeggen dat heel fijn was. Even alles laten zakken, en achter de computer vandaan. Dat ben ik namelijk helemaal niet meer gewent heel de dag achter de computer.

AFSLUITENDE “TOETS “ .

Aan het einde van de dag krijgen we een soort test toets , omdat de opleiding natuurlijk online is , word deze toets via kahoot gedaan. Deze toets telt niet mee maar meer om een beetje te kijken of we alles begrepen hebben. En wat extra aandacht zou moeten krijgen. Het zijn 20 vragen en ik heb er 14 goed. Dat viel mij nog niet tegen!

LEREN LEREN LEREN.

Aankomende zaterdag heb ik de 2e opleiding dag. Ieder vrij moment dat ik kan leren ben ik nu met de opleiding bezig! Ben heel veel aan het uitschrijven en aan het na lezen. Wat ben ik ontzettend blij dat ik deze opleiding ben gaan doen , het voelt heel erg goed . Ik kijk uit na opleiding dag 2, ben erg benieuwd wat we nu weer gaan leren !

Leren in de zon!

Zouden jullie nog een opleiding willen doen? Zoja welke? Of zijn jullie bezig met een opleiding? Ik ben benieuwd!

Liefs Yvette 💃🏼

Opleiding

Rare gewoontes tijdens het studeren.

25 mei 2020

Zoals ik vorige week al met jullie deelde, ben ik weer begonnen met een nieuwe opleiding. Zaterdag was de eerste dag , het was echt super intressant en leerzaam. Ben zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Maar hier zal ik in een andere blog meer over delen met jullie.

Tijdens het studeren heb ik een aantal gekke gewoontes en ben benieuwd of jullie dit herkennen of andere gekke gewoontes hebben.

Alles uitschrijven.

Als eerste schrijf ik altijd alles helemaal uit. Ik maak een eigen samenvatting , soms lijkt het meer op het hele boek. Dit doe ik al vanaf de middelbare school. Alles uitschrijven en markeren wat daarna belangrijk was voor het proefwerk of examen. Dit doe ik nu ook als ik nieuwe lessen ga leren. Ik kijk de video en schrijf dan alle oefeningen uit. En blijf die aantekeningen herhalen. Zo heb ik er een beter beeld bij en een stukje extra herhalen. Het is een hoop werk, en meestal gebruik ik het niet eens. Maar het geeft mij rust, dat mocht ik het niet meer weten ik even snel kan spieken.

Hele kladblokken vol!

Dit is nog niet een hele gekke tik denk ik. Al ben ik erg jaloers op de mensen die iets 1 keer hoeven te lezen en dan alles al weten. Maar er zullen vast meer mensen zijn die veel uitschrijven.

Mijn volgende tik is misschien een stuk gekker…

Onder mijn kussen.

De dag voor het proefwerk/ examen of nu tijdens nieuwe lessen ,( en zal vast met deze opleiding ook het geval gaan zijn) leg ik namelijk al mijn boeken en of aantekeningen onder mijn kussen. De gedachte is namelijk dat dan tijdens het slapen de laatste dingen worden opgenomen of opgeslagen. Waarschijnlijk denken jullie nu daar zit een steek aan los . Maar voor mij werkt het. Zelfs als ik al in bed leg en het vergeten ben , ga ik ze pakken en leg ik het alsnog onder mijn kussen. Iedere gek zijn gebrek toch?!

Hebben jullie ook een gekke gewoonte? Of een bijgeloof ? Ik ben erg benieuwd.

Fijne dag ❤️

Liefs Yvette 💃🏼

Opleiding

Tijd voor iets nieuws !

21 mei 2020

Ik ga weer een opleiding volgen!

Door de corona heb ik langere tijd thuis gezeten doordat ik natuurlijk geen les mocht geven. Ik voelde mij daardoor een beetje rot dat ik niets om handen had en ben daardoor wel gaan denken. Het is natuurlijk ook niet zo dat ik tot mijn , 70ste ( misschien tegen die tijd wel 80ste) les kan blijven geven. Ik geef namelijk best wel actieve lessen , met veel springen. Ik hoop natuurlijk dat ik het nog heel lang kan en mag , maar aan de toekomst denken is soms ook best slim.

Ik zag op instagram en facebook de opleiding hormoon coach voorbij komen bij opleiding 2000.Het sprak mij gelijk aan. Meerdere keren de site bezocht en gelezen wat het allemaal inhield en hoe lang de opleiding was, en waar hij gegeven werd. Door de cornona word de opleiding nu online gegeven. Ideaal, lekker thuis achter mijn computer, in mijn jogging broek en knot op mijn kop, als dat niet ideaal is weet ik het ook niet meer! De opleiding zou 23 mei beginnen, 5 zaterdag van 9.30 tot 16.00. Op zaterdag is voor mij ideaal met de kinderen omdat manlief dan natuurlijk thuis is en de kinderen lekker Qtime met hem hebben. Uitendelijk heb ik mij na lang twijfelen ingeschreven, super spannend maar ook super leuk!

Waarom hormooncoach?
Zoals ik vorige keer al met jullie deelde heb ik zelf last van hormonale migraine. De laatste tijd ging het weer steeds meer samen met heel de dag overgeven en mij zo rot voelen dat ik mijn bed niet uit kon. En dit duurt dan 2/3 dagen. Je zult snappen dat dit verre van ideaal is met 2 jongen kinderen. Gelukkig heb ik dan wel een lieve man die thuis kan werken, of een lieve mamma die mij helpt met de kindjes. Maar het fijnste is natuurlijk dat ik dit gewoon zelf kan doen.
Naast de hormonale migraine kan ik soms ook echt een heks zijn, gewoon uit het niets zonder reden. Ik doe mijn mond open en er komt gewoon niets aardigs uit. Helaas is dit dan meestal gericht naar manlief of mijn ouders, die juist zo lief zijn voor mij. En ook dit wil ik meer onder controle krijgen. Gewoon weer wat fijner in mij vel zitten.

En beide dingen worden natuurlijk veroorzaakt door schommelingen in hormonen. Daardoor ben ik erg geïnteresseerd in hoe hormonen nu eigenlijk werken, maar vooral hoe krijgen we ze onder controle.

Het lijkt mij erg fijn om mensen te mogen en kunnen helpen die ook last hebben van hormonen. Er zijn namelijk heeeeel veel klachten die worden veroorzaakt door hormonen. En hoe super is het dan dat we samen kunnen werken om weer beter en fijner in je vel te zitten.

Ik ga jullie mee nemen in mijn opleiding en hoop jullie goede en bruikbare tips te kunnen geven. En mijn ervaringen te kunnen delen, en uiteindelijk hoop ik misschien ook wel jullie te helpen om fijner in jouw vel te zitten!

Veel liefs
Yvette