Browsing Category

Eten

Eten

Het leed dat op je voeding letten heet !

3 augustus 2020

Pff herkennen jullie dat? Het ene moment zit je heerlijk in de juiste flow om weer gezond te eten en het andere moment roepen mijn hersencellen alleen maar FOOOOOOOOOOOD. En dan geen sla he, nee die gesuikerde sleutelhangers die in de la liggen. Meestal kom ik daarom snoepjes en koekjes die ik niet lekker vind, maar manlief zegt dan joh 1 snoepje kan wel . Ja 1 snoepje zeker , 1 zak is een ander verhaal.

NIEUWE MAAND NIEUWE KANSEN!

Nu er weer een nieuwe maand is aangebroken , vond ik het een mooi moment op het echt weer goed op te pakken. Ik wil geen super streng voor mij zelf calorie tellende niets mee etende moeder worden, maar ik wil mij weer fijn voelen. Met de kindjes een ijsje eten moet wel kunnen vind ik, het moet wel leuk blijven en op deze manier is het ook beter vol te houden.

ETEN KLAAR MAKEN VOOR DE VOLGENDE DAG.

Wat ik heel erg aan mij zelf merk is dat ik alles voor de kindjes klaar wil maken op mijn gemak en mij zelf dan vergeet. En dan uiteindelijk bij die snelle makkelijke gesuikerde sleutelhanger uit kom die alleen maar meer lekkere trek bezorgd.

Daarom heb ik gisteren avond al vast wat snack momentjes voor mij zelf klaar gemaakt. Ik snij al vast wat stukjes kom kommer en weeg de nootjes vast af.

WAT GA IK MORGEN SNACKEN?

Morgen ochtend moet ik eerst 2 uur les geven. Meestal red ik het niet om van te voren te eten, dus waarschijnlijk word het tussen mijn 2 lessen een banaan als ontbijt!

De snackjes plaats ik nu in willekeurige volgorde , misschien begin ik wel met de lekkerste snack!

*100 gram tomaatjes * 100 gram komkommer!
Voor de foto heb ik even de granny smith in het bakje erbij gezet. Maar dit word waarschijnlijk :

* 150 gram magere naturel kwark

*granny smith

* 10 gram ongezoute amandelen

* 10 gram cashewnoten.

De kwark is even in een bakje scheppen dus daar heb ik nog wel geduld voor!

* 100 gram komkommer (hebben jullie al door dat ik gek ben op komkommer?) * 10 gram walnoten
Heerlijk een stukje chocolade!

En ik heb nog watermeloen! Kindjes zijn daar dol op en ik ook. Waarschijnlijk ga ik daar morgen ook nog een schaaltje van eten!

Door van te voren mijn snackjes klaar te maken is de verleiding minder groot om een snelle ongezonde hap te nemen. Het gezond snelle hap staat nu natuurlijk ook al kant en klaar. Dit hielp mij altijd heel goed en ik hoop dat dit weer gaat werken!

Maken jullie wel eens van te voren de snackjes al klaar? Of heb jij een leuke andere tip tegen de vervelende snaai momenten?

Ik hoor ze graag!

Fijne week.

Liefs Yvette 💃🏼

Eten

Een dagje eten met Yvette!

7 juli 2020

Het is al weer een tijdje geleden dat ik mijn “eetdagboek” met jullie deelde. Omdat ik weer een paar vragen kreeg over wat ik eet , besloot ik het weer een dagje bij te houden.

Dit betekend niet dat wat ik eet goed is he. Of dat dit voor jouw ook werkt! De ene dag snoep ik wat meer , en zo als je van de week al kon lezen ben ik nu weer wat meer aan het opletten. En probeer ik weer wat minder te snoepen.

MAANDAG 6 JULI :

Maandag is altijd best een haast dag. De kindjes moeten op tijd naar school en de tijd van mijn les is vervroegd . Dus deze begint nu om 9.00 ipv 9.30. Als ik de kinderen naar school heb gebracht rij ik dus gelijk door. Veel moeder zullen herkennen dat er in de ochtend weinig tijd is om te eten voor de kinderen op school zijn.

Waar ik dan weer niet zonder kan is koffie!!! Deze ochtend begin ik dan ook met een kopje koffie en een kopje thee van zonnatura.

Na mijn eerste les heb ik een half uur pauze en neem dan een banaan als ontbijt .

Na de 2e les race ik naar huis om de kindjes op te halen van school.

Mijn lunch bestaat uit :

6 rijstenwafels:

* 2 met sandwichspread tomaat lente uit

* 2 met rosbief

* 1 met een half plakje 20+ kaas

* 1 met 3 plakjes kip grillworst .

Daar bij een flesje wat er natuurlijk koffie!

Kindjes weer naar school gebracht. Mama en een vriendin komen op de koffie , en daar drink ik nog 2 bakjes mee. En ondertussen nog een fles water.

Als ik de kindjes weer heb opgehaald maak ik voor hun nog een geroosterde boterham want ze hebben allebei al weer honger! En voor mij maak ik een bakje kwark met appel en elite haver.

* 150 gram magere kwark van campina
* 1 granny smith appel
*30 gram elite haver

Smiddags mogen de kindjes even naar papa en mama als ik even snel naar de action en de jumbo ga. ( de action komt morgen een blog over). Als ik de kindjes ophaal lukt het niet om de engelse drop te weer staan en neem er 2 . Snel weg voor dat het 2 handen word ipv 2 dropjes .

Thuis lusten we allemaal nog wel een bakje meloen! Jammie jammie!

120 gram zat er in mijn bakje!

Dan is het al weer tijd om avond te eten! Mitch eet op het werk, dus ik besluit wraps te maken om dat wij dit alle 3 erg graag eten. Altijd fijn als de kindjes zonder mokken eten! Normaal gesproken eten wij altijd de volkoren wraps maar die hadden ze helaas niet bij de jumbo , dus vandaag werden het de naturel versie.

Sla , tomaat , komkommer , mozzarella, boontjes ui, courgette en kip!

En als toetje nemen wij een heerlijk ijsje! De kindjes wilde een raketje en een knetter ijsje. Mitch had van de week voor mij oppo ijsjes caramel zeezout gekocht, dus dat word mijn toetje ❤️

Als de kindjes gewassen en wel op bed liggen neem ik nog een kopje koffie en een flesje water. Tegenwoordig heb ik savonds de tik om soepstengels met zeezout te eten. En dan moet het wel een evengetal zijn, dus ik eet er 4!

Zo dit was wat ik vandaag allemaal gegeten heb! Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen . Laat je het weten in een reactie?

Liefs Yvette 💃🏼

Eten

Onzekerheid!

2 juli 2020

Als er iets is waar ik toch wel onzeker over ben is het mijn lichaam wel. Heel bang om aan te komen, en daardoor toch wel die haat liefde verhouding met eten. Mensen hebben toch best snel een oordeel : je werkt op de sportschool dus je hebt een sixpack . Uhm nou nee want ik hou ook heel erg van eten.

Op het moment voelde ik mij weer minder prettig in mijn lichaam omdat er toch weer meer snoepjes die mond in verdwijnen dan ik zou willen. Dus weer even pas op de plaats, bij houden wat ik eet en proberen minder te snoepen. Wat een ontzettende uitdaging is want manlief ging van de week de auto laden en ik kreeg een appje of ik iets van de friettent wilde . Eerst zei ik ja lekker , en daarna dacht ik, zeg ik nou ja omdat ik “honger” heb of om gewoon te eten voor het eten. En het bleek dus de 2e. Manlief gebeld en gezegd dat ik niets hoefde! Hij komt veel minder snel aan , en kan dan ook lekker snoepen, of het goed voor hem is is een 2e hahha.

LIEF COMPLIMENT ❤️.

Een oud klasgenootje is lid geworden bij ons op de sportschool. Ze wilde bij mij mee doen met de lessen, super leuk! Zondag was ze er , stiekem ook wel leuk elkaar weer tezien na al die jaren! Ze zei ja mijn doel is net zn lichaam als jou. Super lief. Maar ook heel gek want ik heb allerlei kritiek punten en dan horen dat iemand jou lichaam dan als “ het voorbeeld “ ziet! Ik was er eigelijk helemaal beduusd van.

Zo zie je maar dat wij ( denk mannen en vrouwen) beide heel streng zijn voor ons zelf , te streng! Want ander zie het echt niet zo zo als wij ons zelf zien…. ! Alle lichamen zijn mooi, het is waar jij je goed bij voelt!!!

IS ER AL IETS AF?

Joepie vanmorgen ging ik op de weegschaal staan en er is toch weer 0.9 vanaf 🥳🥳. Ik heb in mijn hoofd wat ik er nog af wil om mij weer fijn tevoelen. Het geeft een goed gevoel dat er iets vanaf is , betekend toch dat ik goed bezig ben!!

Herkennen jullie die eeuwig strijd? Zijn jullie op dit moment bezig om je fijner in je lijf te voelen?

Hele fijne vrijdag lieverds!❤️

Liefs Yvette💃🏼

Eten

Eetdagboek #1

13 mei 2020

Goedemorgen lieve mensen ❤️,

Van de week plaatste ik een bericht dat ik weer wat beter ging eten, en dacht misschien is het leuk om een eetdagboek bij te houden. Dus hield ik gisteren (11-5) bij wat ik at. Hier komt hij!

Door alle stress dat de kindjes weer naar school gingen en ik gelijk begon met sporten om mijn zinnen te verzetten is mijn ontbijt 3 kopjes koffie en 1 liter water .

Als we tussen de middag gaan eten , kies ik voor 4 meergranen rijsttafels : 2 met 20+ kaas en de andere 2 met ovengebakken kipgrill worst.

Na deze 4 besluit ik er nog 2 te maken met sandwichspread tomaat lente uit! Hier drink ik een flesje water bij. ( en vergeet een foto te maken)

Joepie de kindjes zijn weer thuis. Ze zijn heel erg moe dus we besluiten een filmpje te kijken. Rond half 4 , begint mijn buik een beetje te rammelen en maak ik voor ons een stuk fruit en neem er zelf nog wat nootjes bij. En weer een kopje koffie en een flesje water.

Granny smith en 30 gram elite haver.

Dan is het alweer tijd voor het avond eten. We eten mijn lievelings eten 🥳.

Wraps met kip , courgette , uit , sla , tomaat . Komkommer en ik maak er nog wat boontjes en broccoli bij. Gelukkig eten de kindjes dit ook goed, dus dat is erg fijn! ik drink er weer water bij en na het eten een kopje koffie.

Het smaakt zo goed dat ik 3 wraps eet! 🤣

Na het eten mag ik eindelijk weer les gaan geven! 1 uur step en daarna nog een uurtje burn. Wat was dat heerlijk! Tijdens die 2 lessen drink ik een flesje water.

Eenmaal thuis eet ik nog een reep en drink heeeel slecht een half blikje cola. Had z’n dorst, de rest was voor manlief!

Vergat natuurlijk weer een foto te maken, dus hier een foto toen hij al heerlijk in mijn buik zwom!

Dit was mijn eetdagboek van Dinsdag!

Houden jullie wel eens bij wat je eet? Vinden jullie het leuk als ik vaker een eetdagboek plaats? Misschien van een paar dagen dan? Ik hoor het graag!

Heel veel liefs Yvette 💃🏼

Eten

Weer meer op mijn voeding letten!

11 mei 2020

Vandaag stond ik voor het eerst weer op de weegschaal sinds de sportscholen dicht zijn. 1.5 kilo.. erbij. Het viel mij opzich nog mee. Over het algemeen lukt het heel goed om gezond te blijven eten. Maar stiekem eten we toch iets meer broodjes , ijsjes en chipjes tussendoor.

Ik voel mij weer iets minder fijn in mijn lijf en merk dat de suikers mij weer moe maken en meer prikkelbaar. Tijd om weer op te gaan letten dus.

Wat voor mij altijd heel fijn werkt is de FOOD app. Hier in kan je aangeven hoe lang je bent wat je weegt en wat je doel is. Hij maakt een mooie berekening van het aantal calorieën wat je op een dag mag en je kunt aan de slag. Nu is het niet zo dat ik mij heel erg ga focussen op het getal van de calorieën die ik mag. Want ik wil ook wel een beetje blijven genieten, maar weer het stukje bewust worden wat je stiekem allemaal naar binnen werkt op een dag is wel even fijn!

Dit is het icoontje van de app!

De app is heel makkelijk in gebruik. Je kunt zelf dingen in voeren en ook maaltijden maken. Dus stel dat je vaak het zelfde tussendoortje eet, dan kan je er een maaltijd van maken en hoef je niet steeds alles los in te voeren. Nog een pluspunt vind ik dat je producten kan scannen. In de supermarkt kan je dus even snel checken of het wel echt zo gezond is als de fabrikant beweert!

Voor mij werkt dit altijd heel fijn. Soms schrik je gewoon hoeveel calorieën er in een bepaald tussendoortje zit waarvan je dacht dat je goed bezig was. mij helpt het om weer bewust te worden, en andere keuzes te maken. Het is wel belangrijk dat je eerlijk bent naar je zelf. En niet denkt o dat ene snoepje, die telt niet. Want stiekem zijn al die kleine snoepjes bij elkaar toch best veel. En nogmaals genieten is ook super belangrijk, dus een keer boven de calorieën uitkomen is geen ramp, maar gebeurt dit dagelijks wekelijks en misschien al jaren dan zul je merken dat je stiekem toch aankomt!

Ik ga vandaag weer beginnen en ga jullie mee nemen , kijken of het lukt mijn doel te behalen en het gezonde eten weer verder op te maken, en vooral de suikers meer te laten!

Lukt het jou om gezond te blijven eten ? Ben je aangekomen of juist afgevallen? Ik ben benieuwd

Liefs Yvette💃🏼

Eten

Tussendoortje!

7 mei 2020

Goedemiddag lieve mensen ❤️,

Vandaag heb ik een receptje voor jullie voor een tussendoortje of eventueel als lunch!

*140 gram campina kwark
*150 gram banaan

*30 gram elite haver.

Eet smakelijk 🍽

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tussendoortje #kwarkmetbanaanennootjes #makkelijk #genieten #gezond #voeding #recept #liefdevooreten

Eten

Salade voor de lunch.

13 april 2020

Met dit heerlijke zomerse weer eet ik altijd graag een salade. Een lichte maaltijd , en gelijk een deel van groente en fruit van die dag binnen.

Vandaag heb ik voor jullie 1 van mijn favoriete salades.

Wat heb je nodig?

* Rucola of een andere sla soort.

* Galia meloen.

* Komkommer

* Tomaat

* Mozzarella

*walnoten

* Serrano ham

* Een schaal of een bord om de salade op te maken.

Aan de slag 🥗!

Ik begin met een handje Rucola te verdelen op mijn bord . 40 gram heb ik verdeeld over mijn bord.

Daarna snijd ik 160 gram ( in dit geval een halve ) komkommer in kleine stukjes en verdeel dit over de rucola sla.

De snoep tomaatje snijd ik in 4e en verdeel deze ook over de salade , ik gebruik 75 gram.

Vandaag gebruik ik galia meloen in deze salade. Je kunt natuurlijk ook prima een ander soort fruit gebruiken, net waar jij zin in hebt. De Galia meloen snijd ik blokjes en voeg hem toe aan de salade. Ik gebruik 175 gram, precies een halve meloen.

Van de serrano ham maak ik kleine stukjes. Vaak als je een plakje wilt pakken breekt deze al in wat kleinere stukjes. 50 gram gaat er op deze salade!

Dan hadden we nog de walnoten ( ik had er niet zo veel meer dus voeg maar 10 gram toe) je kun de hoeveelheid natuurlijk naar smaak aanpassen . Dit geld het zelfde voor de Mozzarella , ook deze kan je naar smaak toevoegen.

Mocht je het lekker vinden kan je altijd nog een stukje stokbrood of pluk brood toevoegen.

Als je je afvraagt waarom ik zo veel maak?! Er is altijd een klein meisje die erg graag met mij mee eet. En als ik niet oppas mijn hele salade op eet.

Heel veel plezier met het maken van deze salade! Mochten jullie nog vragen hebben , dan hoor ik het graag!

Wat eten jullie het liefste voor de lunch met deze heerlijke lente dagen?

Liefs yvette 💃🏼

Eten

Ontbijt

21 maart 2020

Wat eet ik als ontbijt ?

Shakey Shakey

350ml water, banaan, 28gr Whey, 28gr (gebroken) lijnzaad, 28gr havermout en een theelepeltje kaneel.