Browsing Category

dagjes weg!

dagjes weg!

Een middagje naar world of dino’s!

24 juli 2020

Gisteren zijn wij een middagje naar world of dino’s in jaarbeurs Utrecht geweest. Aubree was in eerste instantie niet echt enthousiast want dino’s zijn voor jongens. Maar uiteindelijk kan ik jullie niet vertellen wie van de 2 het nou het leukste vond ❤️!

De kaartjes had ik “ gewonnen” op Ticketveiling.nl. Scheelde toch 50% dus dat was mooi mee genomen!

Ook voor dit uitstapje moesten wij natuurlijk een tijdslot reserveren. wij mochten tussen 13.00 en 13.30 naar binnen. Ideale tijd vonden wij, toch een beetje uitslapen en op ons gemak doen in de ochtend. Beste idee van Nederland met 2 die een ochtendhumeur hebben!

DAAR GAAN WE!

Toen wij binnen kwamen moesten we al eerst de kaartjes laten scannen en kregen de kinderen een boekje mee voor een speurtocht en een doosje potloodjes voor de kleurplaat die er in zat.

Als je naar binnenloop zie je gelijk dat er geen licht brand in de hallen. Dat maakt het wel extra spannend en leuk! Per dino is het verlicht, en boven de vragen die je moet beantwoorden hangt een lampje zodat je wel goed kunt lezen.

Tibbe vond het toch wel een beetje spannend. Zeker als de dino’s geluid gaan maken. Hij hing dan ook regelmatig in onze benen!

In het speurtocht boekje stonden allemaal vragen. Precies in de volgorde van de looproute. Per dino hadden ze 2 borden gemaakt waar de vraag op stond. Dus er konden 2 gezinnen per keer de vraag beantwoorden. Er zat netjes 1.5 meter tussen de borden , daar was netjes over nagedacht en voelde erg fijn! Aubree vond het geweldig om alle vragen te lezen en dan het antwoord er bij te zoeken. Maar jeetje wat een namen hebben die dino’s! Heel wat anders dan kees , piet en janneke!

Ieder antwoord had een letter en daar komt uiteindelijk een zin uit!
❤️

De kinderen vonden het echt geweldig. Ze rende van de ene naar de andere dino. Door de speurtocht is het wel extra leuk vonden wij. Zo leer je toch nog iets en blijf je naar mij idee net wat langer bij elke dino staan om te kijken en te lezen.

Vlak voor het “restaurant” stonden nog 3 grote dino waar de kinderen op konden klimmen . Als je een euro in de dino deed ging hij ook nog bewegen! Ik dacht dat Tibbe het super eng zou vinden maar dat viel alles mee!

Toen was het tijd voor wat te drinken met wat lekkers! Tibbe koos chipjes en Aubree een doosje snoepjes. Mitch en ik namen alleen wat te drinken.

Hier hadden we mooi tijd om alle letters bij elkaar te zoeken en er een zin van te maken!

Als de hele speurtocht erop zit , kom je na het restaurant nog in een soort “speelhal” er staan luchtkussens , een dinobioscoop , stoelen om een 3d filmpje te bekijken en een gedeelte waar de kinderen op een diertje een parcours kunnen rijden. Super leuk, het enige nadeel voor de 3d brillen en het rijden op de diertjes moest je betalen. Opzich niet erg maar wij hadden dus geen contant geld meer na de 2 ritjes op de dino’s.

Toch even mijn tasje en portomonee omgekeerd , en met allemaal 20 en 10 centjes kwamen we toch op 2 euro voor het dierenritje voor tibbe! Dus zorg dat je klein geld bij hebt!

Vraag mij niet waarom het dino rides heet en mijn kind op een varken zit 🤣🤦‍♀️

Wat wij toch ook wel super leuk vonden was dat de kindjes na de speurtocht bij de dinoshop (heeeeeel slim van world of dino’s) een diploma mochten ophalen.

Natuurlijk ook weer gezwicht voor een cadeautje. Moet zo lachen om die kinderen van ons. Kiezen ze een ei die je dus ook gewoon in breda bij de action kunt halen 👌.

Jeetje wat een fijne middag! We hebben echt genoten en de tijd vloog voorbij! Ook dit uitstapje kreeg weer dikke duimen van de kindjes! En daar doen we het voor ❤️!

Zijn jullie wel eens bij world of dino’s geweest? Wat vonden jullie er van? Laten jullie het weten in een reactie?

Liefs Yvette 💃🏼

dagjes weg!

Dagje weg: Drievliet!

20 juli 2020

Jeetje de eerste week van onze schoolvakantie zit er al weer op! Hoedan? Wij hebben nu zelf ook vakantie , dus zijn lekker aan het genieten. Gisteren zijn wij een dagje naar Drievliet geweest. Mitchel was er vroeger een keer geweest en eerlijk gezegd kon ik het mij niet herinneren of ik er ooit geweest was !

VERASSING!

Meestal vertellen wij het nog niet tegen de kinderen als we ergens naar toe gaan. 1 omdat ze dan om 5 uur naast ons bed staan 🤣 en 2 ik hou van die snuitjes als ze ontdekken waar we zijn!

De kindjes sliepen heerlijk uit , en door dat ik al vroeg was gaan hardlopen had ik alle tijd om koffie te drinken, kleding klaar te leggen en de tas in te pakken.

DRIEVLIET:

Sinds aubree kan lezen vind ze het super leuk om alle namen en alles wat ergens op geschreven staat te lezen. Geweldig dat ze dan leest dat er Drievliet staat maar geen enkel idee heeft wat het is.

We hadden online kaartjes gekocht en mochten gewoon aansluiten in de rij. We kregen vragen of we ziek waren geweest of mensen die dichtbij ons staan ziek waren geweest. Het antwoord was beide nee dus mochten we door lopen . Kaartjes werden gescand , en daar gingen we! Die gezichtjes toen we door de poort liepen GEWELDIG!

Bij binnenkomst stonden er 2 piraten ons op te wachten en waren echt heel leuk met de kinderen. Ze vroegen of ze al eens vaker waren geweest en of we smiddags bij de show kwamen kijken , en 1 van de piraten vroeg aan aubree of ze haar kniekousen mocht hebben, want ze vond ze zo mooi! En wat zegt die schat dan : je mag ze wel een keer lenen! Smelt!❤️

We begonnen in de vliegende hondjes, ze hadden het ook de vliegende maag kunnen noemen want jeetje die zat na ritje ergens in mijn hersenpan. Maar ze vonden het geweldig. De hondjes blafte namelijk ook, super cute!

Onze maag had nog geen kans om te zakken, want we gingen naar de waterglijbaan waar je met een rubberbootje van af kon! Super leuk, super snel , en een mega harde landing! Maar tibbe vond het : vetcool ! Top!

Best hoog he!

Van de rubber boten over na de vliegende haaien en vissen! We gingen omhoog en daarna kon je zelf via een knopje bepalen of je omhoog bleef of dat je liever iets lager wilde. Geloof mij laat het knopje niet in een keer los .. 🙄 want je ging dan een soort stuiterend naar beneden.

❤️

Mitch vond het een top idee om daarna in een soort octobus te gaan , die zo snel draaide en over de kop ging . Tibbe liep heel stoer mee. Even voor de meetlat en ja hoor met een volwassen mocht hij er dus in. Tot hij naar boven keek en zag waar zijn papa met hem in wilde , toen rende hij snel weg!

Ik eet hem op!

Op naar nog meer engs. Het was een soort kermis attractie. De stoeltjes draaide rond en hij vloog dan over de baan . Dat hij zo snel ging kwamen we pas achter toen we erin zaten. Mijn god. Wij heel stoer, joh is toch niet eng hij gaat helemaal niet hard. Dat leek indd vanaf de grond , maar helaas hij ging echt hard. Maar die stoere kids van ons hebben geen kick gegeven. Zo trots op ze!

Tibbe en ik gingen nog even op een koe en een varken over de boerderij! Kan altijd nog boerin worden!

Na al het engs hadden we wel een ijsje verdient. Mmm dol op ijsjes! Kindjes wilde een bubbelgum calippo en wij hadden beide een cornetto!

En toen zag we ( nouja ik) een super toffe glijbaan waar je met matjes van af moest. Je moest dus op het matje gaan zitten en zoefff daar ging je. En dan ik met mijn 30 jaar het stiekem het allerleukste vinden. Gelukkig de kindjes uit eindelijk ook, maar eerst wilde ze niet mee. Ga je toch alleen zei mitch🤣.

In mijn nopjes hoor! Haha

Onze aubree is wel echt super stoer zij ging gewoon in een soort echte achtbaan! Echt zo ruig. Ja mama hij ging gewoon helemaal op zijn zij he … 😱. Vind het zo schattig dat ze dat dan samen met haar papa gaat doen.

Tibbe en ik gingen voor iets veiliger. Tibbe ging paardrijden ( 8 keer 🤣) van het witte naar het zwarte naar het bruine paard. Zo snoezig hij zat ze ook echt te aaien. Ze zijn lief hoor mama! Toen aubree uit de achtbaan kwam moest ze natuurlijk ook nog even op het paard!

Ook hadden ze een reuzenrat! Doodeng ( eigelijk ben ik wel een pluisje ) maar ook wel weer tof om over het hele park te kijken. Tibbe wilde eerst niet mee maar gelukkig was het weer vetcool!

Er is echt zoveel te doen! Super leuk, we zijn nog naar de piratenshow geweest en in de koffiekopjes , het mini treintje en de draaimolen geweest!

En als klapper de jungleriver! O geweldig! Boomstammen op het water. We zijn er 2 keer in geweest. Zo leuk. En gelukkig hebben we het aardig droog gehouden 💦!

Wat een heerlijke dag! Wij gaan zeker nog een keer terug! Zo genoten. Kindjes vonden het geweldig en voor ons was het ook leuk. Dus zo als de kinderen het zeggen : een dikke duim omhoog voor drievliet!!!

Op weg naar de auto nog even een suikerspin en snel naar opa en oma! Mama appte dat ze nasi had gemaakt en vroeg of we kwamen eten. Na een heerlijke dag is dat natuurlijk super fijn en gezellig!

Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Fijne week allemaal 🍀!

Liefs Yvette 💃🏼