Opleiding

Rare gewoontes tijdens het studeren.

25 mei 2020

Zoals ik vorige week al met jullie deelde, ben ik weer begonnen met een nieuwe opleiding. Zaterdag was de eerste dag , het was echt super intressant en leerzaam. Ben zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Maar hier zal ik in een andere blog meer over delen met jullie.

Tijdens het studeren heb ik een aantal gekke gewoontes en ben benieuwd of jullie dit herkennen of andere gekke gewoontes hebben.

Alles uitschrijven.

Als eerste schrijf ik altijd alles helemaal uit. Ik maak een eigen samenvatting , soms lijkt het meer op het hele boek. Dit doe ik al vanaf de middelbare school. Alles uitschrijven en markeren wat daarna belangrijk was voor het proefwerk of examen. Dit doe ik nu ook als ik nieuwe lessen ga leren. Ik kijk de video en schrijf dan alle oefeningen uit. En blijf die aantekeningen herhalen. Zo heb ik er een beter beeld bij en een stukje extra herhalen. Het is een hoop werk, en meestal gebruik ik het niet eens. Maar het geeft mij rust, dat mocht ik het niet meer weten ik even snel kan spieken.

Hele kladblokken vol!

Dit is nog niet een hele gekke tik denk ik. Al ben ik erg jaloers op de mensen die iets 1 keer hoeven te lezen en dan alles al weten. Maar er zullen vast meer mensen zijn die veel uitschrijven.

Mijn volgende tik is misschien een stuk gekker…

Onder mijn kussen.

De dag voor het proefwerk/ examen of nu tijdens nieuwe lessen ,( en zal vast met deze opleiding ook het geval gaan zijn) leg ik namelijk al mijn boeken en of aantekeningen onder mijn kussen. De gedachte is namelijk dat dan tijdens het slapen de laatste dingen worden opgenomen of opgeslagen. Waarschijnlijk denken jullie nu daar zit een steek aan los . Maar voor mij werkt het. Zelfs als ik al in bed leg en het vergeten ben , ga ik ze pakken en leg ik het alsnog onder mijn kussen. Iedere gek zijn gebrek toch?!

Hebben jullie ook een gekke gewoonte? Of een bijgeloof ? Ik ben erg benieuwd.

Fijne dag ❤️

Liefs Yvette 💃🏼

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Michelle 25 mei 2020 at 15:46

    Zijn dat jou kussens ? Zo ja, waar heb je die met die dromen vanger vandaan???in love

    • Reply Yvette Post 25 mei 2020 at 18:21

      Neee hihi gepikt ! Maar volgens mij heb ik ze wel eens bij de xenos toen gezien . Vind het ook wel iets voor de action!

    Leave a Reply