Familie

Overblijven.

27 mei 2020

Voor de corona hadden onze kinderen nog nooit overgebleven. Ik werk in de ochtend en savonds en ben dan tussen de middag altijd thuis. Dus we hadden hier nog nooit gebruik van hoeven maken.

Weer naar school!

Toen we te horen kregen dat de kindjes weer 2 dagen in de week naar school zouden gaan en het overblijven dan “verplicht” was , kreeg ik het wel even erg benauwd. Ik vind het juist altijd heel gezellig lekker samen thuis eten, verhalen horen van de ochtend, wat ze gedaan hebben en met wie ze hebben gespeeld. Maar goed ik had geen keuze. Ze gaan 2 om 3 dagen naar school. Maandag en dinsdag 8.15!14.00 en op woensdag van 8.15/12.00 . Ook zo sneu om ze tot 14.00 geen eten te geven natuurlijk ;).

Wat geef je mee?

Onze kinderen zou nou niet echt de meeste fantastische eters , helaas. Soms gaat er met pijn en moeite een halve boterham in en soms ineens 2. Dit vond ik dus erg lastig om in te schatten, wat geef je mee. Ik besloot om maar gewoon 2 boterhammen mee te geven. 1 met kaas of vleesware en 1 met zoet. Wat ook nog een uitdaging is want Aubree lust geen boter.. top combi met hagelslag! “Sorry juf”! In de broodtrommel zit bij ons een bakje met nog 2 kleine vakjes erin. Meestal doe ik er soepstengels gebroken in( zijn ze dol op) en nog een stukje fruit of een peperkoek. En natuurlijk een snoepje… want iedereeeeeeeeeen krijgt een snoepje mee mama.

De ene dag krijg ik lege broodtrommels terug , of de korstjes 🤣. Maar van de week hadden ze ook beide maar 1 boterham op. Maar aangezien wij ook niet iedere dag even veel honger hebben vind ik het prima. Ze hebben in iedergeval de keuze wat ze kunnen eten!

Hoe bevalt het overblijven bij jullie? En wat geven jullie mee in de broodtrommel? Ik ben benieuwd!

Geniet van de ☀️!

Liefs Yvette💃🏼

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kim 27 mei 2020 at 12:00

  Hier krijgt ze 2 boterhammen mee, koekje, snoepje en een bakje fruit. Fles water en een pakje sap.

 • Reply Yvette Post 27 mei 2020 at 12:21

  Heerlijk!

  Hier krijgen ze indd ook een bakje fruit voor de ochtend!

  Eet riley als goed op?

  Liefs

 • Reply Michelle 27 mei 2020 at 13:19

  Lucas al gewoon 4 boterhammen, Thomas ook vaak niet normaal. De meiden 2 stuks. Hier mogen ze geen snoep mee maar zo één lip of ei ofzo zou cool zijn.fruit krijgen ze in kleine pauze.ze hebben ook maar 15min voor boterhammen en dan 15min spelen.

  • Reply Yvette 27 mei 2020 at 15:28

   Woow wat een goede eters die mannen van jou! Hier indd ook maar een kwartier en sochtends een fruit pauze. Vind het wel kort hoor 15 min.

  Leave a Reply