Sporten

Hoe het allemaal begon!

5 augustus 2020

Gisteren werkte ik al weer 4 jaar op de sportschool! Hoe snel gaat de tijd! Ik vond het wel leuk om met jullie te delen hoe mijn les geef avontuur begonnen is, want misschien kunnen jullie nog herinneren dat ik een paar jaar geleden nog verre van sportief was!

FANATIEK!

Als ik eenmaal iets heb gevonden wat ik heel leuk vind ben ik best wel fanatiek, heel fanatiek kun je wel zeggen. Ik hou er van als ik helemaal om alles te geven en moet echt het gevoel hebben dat ik wat gedaan heb.

Als onze groepsles docent op vakantie was kregen we natuurlijk een vervanger. Meestal deden we dan niet een volle les bodystep , en werd het een mix. In mijn hoofd kon dit dus niet want ik kom om te steppen en dan wil ik steppen .

Toen ik hoorde dat ze weer op vakantie zou gaan , ben ik naar de les naar haar toe gegaan en mijn stoute schoenen aangedaan : Wat moet ik er voor doen om invaller te worden?

Ze stuurde mij de les toe en 2 weken later mocht ik de les al geven. En een paar weekjes later zou ik dan de opleiding gaan doen. Ik dacht dat doe ik even.

PURE ELLENDE!

Nou ik thuis aan de slag. Wow wat had ik mij vergist zeg. Het ziet er zo easypeasy uit. Maar dat viel toch even tegen. Want nu moest ik natuurlijk alle passen onthouden, rechts werd links en links werd rechts. En dan werd het dus : denken voor de pasjes , links rechts omgedraai en aan de leden vertellen wat we moesten doen.

Nou ik kan je vertellen het was 1 grote grap mijn eerste les. Ik kon wel door de grond zakken. Zo zenuwachtig en dan ook gewoon compleet dicht slaan omdat je de choreografie op dat moment totaal niet meer wist.

GEMEEN:

Na mijn eerste les ( en ook de paar daarna ) dacht ik nou ik kap er mee. Zo geen zin in. Want ja : ik gaf wel anders les , o maar zij doet het anders , o ik snap het niet en ga zo maar door werd naar mijn hoofd geslingerd . Mensen die niet naar de les kwamen als ik hem gaf. Ik vroeg mij echt af waarom ik dit wilde.

Dat heeft mijn zelfvertrouwen toen echt afgebrokkeld, mensen hebben geen idee wat je er voor moet doen om een les te leren en om het ook nog goed over te brengen. Ik kreeg dan ook mega veel respect voor de andere docenten die de lessen overnamen , want iedereen doet zijn best en daar was ik nu wel achter.

VOLHOUDEN:

Gelukkig ben ik wel iemand die zich ergens in vast bijt en dan vol houd. Probeerde mij nergens wat van aan te trekken en gewoon te doen. Maar het is zo lastig om maar 1 keer per 2/3 maanden les tegeven en dan weer heel lang niet. Zo kom je er niet lekker in.

Pas toen ik mijn eigen vaste uur kreeg, voelde ik mijn zelf vertrouwen weer terug komen. En ook het plezier in het les geven, want eerlijk is eerlijk ook dat was wel even fijn weg.

EN NU?

Hoe meer les ik ben gaan geven hoe meer zelf vertrouwen ik krijg. En ik ben nu ook zo ver , vind je mij niet leuk dan kom je niet naar mijn les.

Natuurlijk was het wel heel erg leuk om na een lange tijd weer bodystep te geven aan de zelfde groep als waar ik begon. Ik kreeg complimenten dat ik zo gegroeid ben en dat mensen het heel leuk vonden. Zo heb ik toch maar even gedaan. En wat ik dan ook wel heel erg tof vind is dat ze nu dus ook echt naar “ mijn” eigen lessen komen. Voelt voor mij echt als een overwinning 💃🏼.

Tuurlijk heb ik soms nog onzekere momenten , maar die worden steeds minder. Het is zo fijn om nu ook een eigen groep leden te hebben die vast naar mijn les komen. En na de vakantie dan zeggen : we hebben je gemist, fijn dat je er bent! Daar doe ik het voor! En oke rechts links is soms nog even denken ( stap ook vooral niet bij mij in de auto) maar gaat al veel beter!

AANHOUDER WINT!

En kijk mij nu eens : 4 diploma’s en geef ik overal en nergens les. Rijd naar locaties waar ik nog nooit ben geweest en ik doe gewoon mijn ding. HEERLIJK! De volgende opleiding is aangevraagd en hoop dat ik die mag gaan doen, ookal zeg ik na iedere opleiding nooit meer ( iets met faalangst) .

Dit is wel iets wat ik ook mee wil geven aan onze kinderen. Soms moet je iets harder vechten voor iets wat je heel graag wilt. Moet je 10 keer vallen en klim je 1 keer omhoog, om vervolgens weer naar beneden te glijden. Maar met door zetten kan je een heel eind komen!

Hebben jullie wel eens gehad dat mensen je onzeker maakte? Dat je aan alles ging twijfelen?ik zou het leuk vinden om jullie reacties te lezen onder deze blog!

Fijne dag vandaag !

Liefs Yvette 💃🏼

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sassefras 5 augustus 2020 at 16:34

    Maar je bent ook gewoon een topper! En mag noooit meer aan jezelf twijfelen😘

  • Reply Het leek allemaal zo makkelijk! - Yvette Style 26 augustus 2020 at 07:10

    […] Ben je benieuwd naar hoe ik ben begonnen als groepslesdocent? je leest het in deze blog : https://yvettestyle.nl/hoe-het-allemaal-begon/ […]

  • Leave a Reply