Familie

Het zit in de familie zullen we maar zeggen!

31 augustus 2020

Zoals de meeste van jullie wel weten is taal niet 1 van de beste kwaliteiten van Mitchel en mij. Wij zijn namelijk heel goed in woorden knippen en nieuwe woorden van maken. Of gewoon niet weten hoe je dat woord in hemelsnaam uitspreekt. Ook kan ik tijdens mijn lessen soms dingen aan elkaar plakken of hele gekke combi ’s maken. Gelukkig weten ze dit inmiddels en gaan ze de Yvettetaal snappen hahaha,.

ONZE KINDEREN HEBBEN HET OOK!

Zet een stel kinderen bij elkaar en je weet gelijk welke van Mitchel en mij zijn. Wij hebben ze namelijk ons stukje spraakgebrek mee gegeven. Of ze daar nu blij mee moeten zijn weet ik ook niet, en zal later ook niet in dank worden afgenomen, maarja je kan niet alles hebben. Nu vind ik het dus zo ontzettend schattig als hun een knip en plak woord maken. Vele zullen niet begrijpen wat ze bedoelen maar wij weten dat inmiddels wel. Niet altijd hoor, soms moet ik ook even denken , als ze met een nieuw creatief woord thuis komen.

LEUKE WOORDEN OP EN RIJ:

Het leek mij leuk om een aantal van die woord combinaties met jullie te delen. Laatste tijd probeer ik ze op te slaan zo dat ik ze niet kan vergeten. Want ik vind dit echt te leuk.

Staartstokje: Deze is nog wel te snappen he. In de Beekse bergen en ook in de diertuin riep Tibbe heel blij : Kijk mama een staartstokje . Mega schattig toch, hij bedoelde natuurlijk het Stokstaartje.

Bakini: Aubree wilt altijd heel graag zwemmen in haar bakini. Hoe vaak we ook zeggen het is een bikini , nee hoor het blijft een bakini. Dit is dus een knip en plak woord van badpak en bikini. Hoe creatief hihi.

Woeneer: Om verder te gaan met de knip en plakkers: Woeneer gaan we naar opa en oma , woeneer ben ik jarig, woeneer gaan we eten! Ook dit is een woord wat Aubree blijft zeggen ! ik vind hem zo grappig. Wanneer en hoe aan elkaar geplakt.

Weps: Dit is waarschijnlijk een woord wat veel kinderen op deze manier zeggen . Weps ipv Wesp .

Bullebak: Mama waar staat de bullebak? Dan bedoelt Tibbe dus de prullenbak! Laatst zei hij het ook toen hij een ijsje had gekregen . Aan de meneer van Jamin vroeg hij of hij een bullebak had, een wat??? Nou een prullebak dus.

Mierenbeestje: Gisteren gingen de kindjes en ik samen kleuren. Kijk mama, wil jij het mierenbeestje. Hij bedoelde dus een lieveherenbeestje . Geweldig toch? hoe kom je er op !

Doorzichtbaar: Van het weekend vroeg Mitchel aan Aubree of ze het telefoon hoesje even wilde pakken. O die die doorzichtbaar is.. ? Oke ik heb eerst aan mijn moeder moeten vragen of dit een echt woord was hahaha. Het klinkt best cool toch? Ze bedoelde het doorzichtige hoesje.

En tot slot: toen aubree volgens mij een jaar of 2 was , ging de deurbel en ze mocht van mij open doen want ik stond in de woonkamer. Doet ze de deur weer dicht, ik vroeg wie was het ? NIKSMAND. Hilarisch… niemand en niks. Je kunt alles zeggen maar creatief zijn ze!

Hebben jullie kinderen ook van die gekke woorden of gekke combi’s die ze maken? Ik ben benieuwd!

Liefs Yvette

Hadden jullie de laatste blog over zakgeld al gelezen? Zo nee.. via deze link kom je gelijk bij het bericht! https://yvettestyle.nl/tijd-voor-zakgeld/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply